Görüş Bildir
Haberler
Tabuları Yıkan Yeni Bir Dönem: YouTube'da Erkek Makyaj Kanalları

etiket Tabuları Yıkan Yeni Bir Dönem: YouTube'da Erkek Makyaj Kanalları

Gözde
18.08.2017 - 17:03

Son zamanlarda sayısı hızla artan YouTube kanallarında yeni bir dönem başladı; erkek makyaj kanalları!

Kimisi çok beğenip takip ederken kimisi ise eleştiri yağmuruna tutsa da bu kanalların oldukça revaçta olduğu ortada. Üstelik hepsi birbirinden yetenekli. 

Şimdi buyurun aralarında Türk kanal sahiplerinin de olduğu içeriğimize bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Erick Hanson

1. Erick Hanson

Abone Sayısı : 25.791

Erick Hanson makyaj artisti ve bunun yanı sıra modaya, müziğe de büyük bir ilgisi var. Makyaj yaptığı kişilerle arasında (erkek ya da kadın fark etmez) ilginç bir bağ oluşturduğuna inanıyor. Bir gün Tom Ford gibi ünlü bir modacı olup insanların onun tasarımını giymeleri ise en büyük hayali.

2. Colin Jay

2. Colin Jay

Abone Sayısı : 29.870

Makyaja, modaya ve saçlarını çeşitli renklerde boyamaya bayılıyor. Saçlarını şimdiye dek griden maviye, sarıdan yeşile kadar birçok renge boyamış. Üstelik saçlarını kendi boyamayı ve şekillendirmeyi seviyor. Makyaj yaparak yüzünü daha estetik göstermeyi sevse de sakallarından vazgeçemiyor.

3. James Charles

3. James Charles

Abone Sayısı : 1.633.996

Takipçi sayısı en yüksek erkek makyaj kanallarından biri kendisi. Makyaj yaparken klasik renkler yerine ilginç renkleri kullanmayı seviyor. Bir makyaj artisti olan James Charles'ın aynı zamanda şarkıcılık deneyimi de bulunuyor. Plastik makyajlar ve ünlülerin makyajlarını yapmakta da çok başarılı.

4. Wesley Benjamin Carter

4. Wesley Benjamin Carter

Abone Sayısı : 68.175

Özellikle göz makyajlarında çok başarılı olan bir isim kendisi. Daha önce birkaç makyaj yarışmasında da oldukça iyi dereceler almış.

5. PatrickStarrr

5. PatrickStarrr

Abone Sayısı : 2.756.700

Youtube kanalında kendisine yaptığı makyajlar dışında Kim Kardashian, Katy Perry, Shay Mitchell gibi bir çok ünlü isme de makyaj yaptığı videolar mevcut. Makyaj sektöründe hiçbir zaman en iyi olunamayacağını ve her zaman öğrenecek yeni trendlerin olduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Merkür Can

6. Merkür Can

Abone Sayısı : 51.962

Hobi amaçlı makyaj YouTuber'ı olan Merkür Can 18 yaşında ve makyaj kanalı açmak konusunda ailesinin tamamen arkasında olduğunu söylüyor. Bu konuda da Jeffree Star onun ilham aldığı isim olmuş. Türk YouTuber'lardan ise Sebile Ölmez sayesinde makyaj yapmayı öğrendiğini belirtiyor.

7. Arda Bektaş

7. Arda Bektaş

Abone Sayısı : 85.526

Yurt dışındaki erkek makyaj kanallarını takip eden Arda Bektaş Türkiye'de bu akımın öncüsü olmak istemiş ve kanalını bu şekilde açmış. Makyaj yapmayı çok sevdiğini ve ileride makyaj sanatçısı olmak istediğini söylüyor. Yapılan eleştirileri de yapıcı olduğu sürece önemsediğini, aksi takdirde görmezden geldiğini ekliyor.

8. Ahmet Aydeniz

8. Ahmet Aydeniz

Abone Sayısı : 6.558

Liseyi bu yıl bitiren Ahmet Aydeniz kanal açmak konusunda uzun yıllardır hevesli olduğunu fakat kendisini hazır hissettiği an açtığını söylüyor. Acemi içerikler yerine güzel içeriklerin olduğu videolar çekmekte kararlı olan YouTuber gelen eleştirileri ve kişileri de umursamadığını da ekliyor.

9. Jeffree Star

9. Jeffree Star

Abone Sayısı : 5.108.443

Dünyanın en ünlü erkek makyaj kanalı sahibi diyebiliriz kendisi için. Makyaj artistliğinin yanında söz yazarı, şarkıcı ve de tasarımcı kendisi. Çıkardığı makyaj markası ise dünya çapında çok beğeniliyor. Birçok erkek makyaj artisti ve kanal sahibinin de ilham kaynağı olan bir isim Jeffree Star.

10. Manny Mua

10. Manny Mua

Abone Sayısı : 3.404.140

'Makyajın cinsiyeti ve kuralları olmaması gerektiğine inanıyorum.' diyor Manny Mua. Kanalında her zaman eşitliği ve özgürlüğü savunacağını da ekliyor. Bunun yanı sıra Manny Mua ile ilgili ilginç bir detay ise makyajsız halinin gay olmasına rağmen kadınlar tarafından büyük ilgi görmesi. Manny Mua'nın diğer erkek makyaj kanalları gibi gördüğü eleştiriler karşısında en büyük destekçisi babası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marc Zapanta

11. Marc Zapanta

Abone Sayısı : 100.108

'Makyajla nelere dönüşülebileceğinin bir kanıtıyım.' diyor Marc Zapanta. Şimdiye kadar Beyonce, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Nicki Minaj gibi birçok farklı ünlüye benzediği makyaj videoları çeken Zapanta'nın videoları hayret uyandırıyor. Ayda makyaj ürünleri için en az 500 TL harcadığını da söylüyor.

12. Mac_Daddyy

12. Mac_Daddyy

Abone Sayısı : 129.011

Makyaj sanatçısı olmadan önce dans eğitmenliği yapan diğer adıyla Angelo Merino, dansçı arkadaşlarına makyajlar yapmaya başlayarak makyaj dünyasına adım atmış. Bundan sonra ise dansla bağını koparıp tamamen makyaj sanatçılığına yönelmiş. Günümüzde Ariana Grande, Toni Braxton ve Chanel Iman gibi isimlerin makyaj artisti kendisi.

13. Jake Warden

13. Jake Warden

Abone Sayısı : 651.064

15 yaşındaki Jake Warden, YouTube'da hızlı ilerleyenlerden. Yaşına rağmen 700 bine yakın hayranı bulunuyor. Özellikle komik mizacıyla ve yeteneğiyle insanlar tarafından beğeni topluyor.

14. Wayne Goss

14. Wayne Goss

Abone Sayısı : 3.005.796

15 yıllık tecrübesini insanlara aktarmak istediğini söyleyen Wayne Goss, bir nevi YouTube'da makyaj dersleri veriyor. Anlattığı şekilde ilerlenirse makyajın kimsenin yapamayacağı kadar zor olmadığını dile getiriyor. Makyaj artisti olmak isteyen kişilere de sık sık destek veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
573
356
202
145
126
86
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sugar_boy

Duyar kascam diye soytarıya döndünüz aq neyi öveceğinizi şaşırdınız

Deniz

Makyaj bir sanattır ve sanatın yaşı veya cinsiyeti yoktur.Jeffree,Manny ve Arda başta olmak üzere severek takip ettiğim kanallar.Umarım insanlar kendilerine ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hepsinin makyajları çok mükemmel, hepsi de çok güzel makyaj yapıyor ve bu işten para kazanıyor. Oturduğunuz yerde cinsiyetçi eleştiriler yapmak yerine onlar ... Devamını Gör