Görüş Bildir
Haberler
System of a Down Yeni Albümünde Sözde Ermeni Soykırımı`nı Anlatacak!

System of a Down Yeni Albümünde Sözde Ermeni Soykırımı`nı Anlatacak!

Feyyaz Ustaer
12.04.2015 - 16:34 Son Güncelleme: 12.04.2015 - 17:47

System of a Down Yeni Albümünde Sözde Ermeni Soykırımı`nı Anlatacak!

Serj Tankian ve John Dolmayan grubun yeni albümü ve Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Grup üyelerine Sözde Ermeni Soykırımı`nın 100. yılında yapacağı turnenin detayları sorulurken, grubun bu konu hakkında daha fazla girişimde bulunacağı da belli oldu. Sözde Ermeni Soykırımı`nın 100.yılında System of a Down, bu konuyu yeni albümlerinde de işlemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bir Türk hayranla konuşma fırsatları olsa o hayranın, 'savaş tazminatı vermemek için' ülkesinin soykırım yapmadığını iddia edeceğini bildiklerini söyleyen John Dolmayan, bu trajediyi gidermek için adil yolun ne olduğunu anlattı:

Bu tarz düşünen insanlar genelde gerçeği gizlemeye çalışan insanlar. Kabul etmekten korkuyorlar. Kendilerine o vahşeti yakıştıramıyorlar.

Tankian ekledi:

Sanırım hepiniz anladınız ki Türkiye hükümeti savaş tazminatı veya toprak iadesi konusuaçıldığı anda küplere biniyor. Tahminimce, bilgisizliğin bedeli ve diplomasi insanların yarasını sarmaktan ve hakkını vermekten daha ağır basıyor. Bir de şu var, bunca yıl Türkiye hükümetinasıl olur da bütün halkına yalan söyleyebilir? Bu, halkın soykırımı tanımamasındaki en büyük neden.

Ermeni Soykırımı'nın Ermeni halkının üzerindeki etkileri sorulduğunda ise Tankian:

Soykırım ve daha nice davalardaki adalet arayışı Ermeni insanının hem kültürel, hem de karakteristik özellikleri. Hiçbir kültür kendinin sonsuza kadar kurban gibi yaşamasını istemez. Kim kültüründen vazgeçmek ister ki? Bu, sizce de System of a Down ruhuyla uyuşmuyor mu? Adalet savaşı verirken kültürümüzü tanıtıyor ve yaşatıyoruz.

Son olarak John Dolmayan'a 'Sizce dünyanın en iyi grubu hangisi?' diye sorulduğunda ise 'Bilmem, Iron Maiden'a sorun.' diye cevap verdi.

Kaynak: http://turkgitar.net/index.php/haberl...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın