Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan’dan Teravih Namazına Korona Ayarı: 20 Yerine 10 Rekat Kılınacak

Suudi Arabistan’dan Teravih Namazına Korona Ayarı: 20 Yerine 10 Rekat Kılınacak

Suudi Arabistan'da Kabe ve Mescid-i Nebevi'de Ramazan ayı hazırlıkları korona virüsü salgını kapsamında tamamlandı. Bu yıl Ramazan ayında teravih namazlarının 20 yerine 10 rekat kılınacağı, itikaf yapılmayacağı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan’da Kabe ve Mescid-i Nebevi’de Ramazan ayına yönelik hazırlıklar, korona virüsü salgını da dikkate alınarak tamamlandı. Yerel medya, salgın kapsamında daha önce uygulanan tedbirlerin aynı şekilde devam edeceğini duyurdu.

Sadece tavaf için açık olacak

Sadece tavaf için açık olacak

Yetkililer, Ramazan ayında teravih namazlarının 20 yerine 10 rekat kılınacağını ve itikaf yapılmayacağını açıkladı. Öte yandan, Kabe’deki Mataf alanının sadece tavaf için açık olacağı, bu alanda namaz kılınmayacağı ifade edildi. Ayrıca, namaz kılındığı vakitlerde yaşlı ve engellilerin de kendilerine ayrılan bölümlerde namazlarını kılacakları bildirildi.

Suudi Arabistan’da son açıklanan verilere göre 388 bin 866 kişide korona virüsü tespit edildi.

6 bin 656 kişi hayatını kaybetti

6 bin 656 kişi hayatını kaybetti

Ülkede 6 bin 656 kişi virüsten hayatını kaybederken; 377 bin 304 kişinin virüsü yenerek iyileştiği açıklandı. Ülkede aktif vaka sayısı 4 bin 906 olarak duyuruldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
9
5
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
V for Valkyr

Üzerine de deve sidiği içsinler. Hastalıktan korunurlar...

Arma Subaşı

Teravih namazı farz değildir, nafile namazdır. Bu yüzden şartlara uygun şekilde amel edilebilir. İslami literatüre ve argümana hakim olmayanların dalga geçme... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Evde de kılınabilen bir namaz. 10 rekata indireceklerine cemaatle kılınmasın deyip geçsinler o zaman.

DreadKnight

Salak salak konuşmayın bilginiz yoksa yok guncelleme mi geldi falan filan. Teravih namazı sünnet bir namazdir ve en makbulu 20 rekattir ama 4 yada 8 yada 10 ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Salak salak konuşan mı.... Kabenin üstüne ayaklarıyla çıkıp basan biri namaza güncelleme getiriyor. Kabeden daha büyük oteller dikiliyor sonra adı İslam..