Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan'da Bir Yasak Daha Kalktı: Evli Olmayan Yabancı Çiftler Otel Odasında Birlikte Kalabilecek

Suudi Arabistan'da Bir Yasak Daha Kalktı: Evli Olmayan Yabancı Çiftler Otel Odasında Birlikte Kalabilecek

Suudi Arabistan'da bir yasağı daha kaldırdı. Artık evli olmayan yabancı kadın ve erkeklerin aynı otel odasında kalabilecek. Aynı düzenleme kapsamında yabancı kadınlar, beraberlerinde eş ya da yakını olmaksızın otellerde ikamet edebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınların sosyal hayatta ağır yasaklara çevrili olduğu Suudi Arabistan'da turistlere yönelik bir dizi 'açılım' yapıldı. Yapılan yeni düzenlemeyle, evli olmayan yabancı kadın ve erkeklerin aynı otel odasında kalmasına izin çıktı.

Yabancı kadınlardan istenilen 'aile belgesi' şartı kalktı

Yabancı kadınlardan istenilen 'aile belgesi' şartı kalktı

Turizm Kurumunun aldığı karara göre, Suudi Arabistan'da yabancı kadınlar, beraberlerinde eş ya da yakını olmaksızın otellerde ikamet edebilecek. 

Otelde kalabilmeleri için yabancı kadınlardan daha önce istenen aile belgesi şartı kaldırıldı.

49 ülkeye turizm vizesi

49 ülkeye turizm vizesi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan, petrole dayalı ekonomisini çeşitlendirme yoluna giderken turizm alanında ülkenin imkanlarını kullanmaya çalışıyor. Bu yönde geçen ay sonunda aldığı kararla, 49 ülkenin vatandaşlarına turizm vizesi alma imkanı tanımıştı. Buna göre Avrupa'dan 38 ülkeye ek olarak ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Kazakistan, Güney Kore, Malezya, Singapur, Japonya ve Brunei vatandaşlarına turizm vizesi verilecek.

Suudi Arabistan, son yıllarda kadınlara yönelik bir dizi yasağı peş peşe kaldırmıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
23
20
19
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Medeniyete geçiş falan değil. Muhtemelen bu tip gereksiz kuralların turizmden gelen parayı azalttığını fark etmişlerdir. Bir aslanla avı arasına girebilirsin... Devamını Gör

Onur

yakında onlar yallah Türkiye'ye diyecek :d

ayaz

ulan dalga geçtik yıllarca adamların geri kafalılığıyla adamlar bizi geçecek zaten şimdiden güneydoğu ve iç anadolu bölgesini geçtiler