Görüş Bildir
Haberler
Süt ve Yemek Taşacak Diye Endişe Etmeye Son! 3 Pratik Yöntemle Kaygılarınızdan Arının

Süt ve Yemek Taşacak Diye Endişe Etmeye Son! 3 Pratik Yöntemle Kaygılarınızdan Arının

R.G.
17.11.2020 - 13:42

Süt ya da yemek pişirirken ocağın başından ayrılamayanlardan mısınız? Eğer bu grubun bir üyesiyseniz bir gün mutfaktan ayrıldığınızda tenceredeki yemeğin taşıp her yeri mahvettiğini görmüş olabilirsiniz. Emin olun, yalnız değilsiniz! Bu sorunu yaşayan ve endişeli endişeli çözüm arayan milyonlarca insan var. Bu yazımızda en çok tercih edilen ve kesin çözüm sunan yöntemleri bir araya getirdik. Artık siz de yemek ya da süt taşacak mı diye düşünmeden rahat rahat diğer odalara geçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tencerenin ağzına tereyağı sürün

1. Tencerenin ağzına tereyağı sürün

Süt ya da sulu bir yemek, kaynama aşamasına geldiğinde tencere tabanından aldığı enerjiyle yukarı doğru yükselir ve bir süre sonra taşar. Eğer taşmayı önlemek isterseniz tencerenin ağız bölümünü tereyağı ile yağlayabilirsiniz. Bunu yaparsanız, yükselen süt ya da sulu yemek kendisinden daha az yoğun bir tabaka ile karşılaştığı için daha yukarı çıkamaz ve tencerede kalır. İlkokuldaki fen bilgisi dersinin mutfak problemi için böyle bir fayda sağlayacağını hiç düşünmüş müydünüz?

2. Tencerenin üstüne tahta kaşık koyun

2. Tencerenin üstüne tahta kaşık koyun

En çok tercih edilen yöntemlerden biri de tencerenin üstüne tahta kaşık koymak. Genelde sütün taşmasını önlemek için kullanılır. Fakat kaynadığında taşma riski doğuran tüm yemeklerde tercih edilebilir. Bir süt ya da yemek taşmaya başladığında genelde orta noktada başlayan bir fokurdama söz konusu olur. Siz tencerenin orta bölümünü tahta kaşık yardımıyla kapattığınız zaman büyük fokurtuyu engellemiş olursunuz. Bu sayede sütünüz ve yemeğiniz taşmaz, ocağınız kirlenmez.

3. Porselen tabak ya da cam bardak ile alarm kurun

3. Porselen tabak ya da cam bardak ile alarm kurun

Yukarıda anlattığımız iki yöntemin de birçok fanatiği var. Ama şimdi aktaracağımız tekniğin çok daha güçlü fanları olduğunu söylemek mümkün. Çünkü biraz da eğlenceli bir taktikten bahsedeceğiz.

Isıya dayanıklı bir cam bardak ya da porselen tabak ile taşmayı engelleyebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Sütün ya da sulu yemeğin yüksek ısıya maruz kalıp yükselme isteğine porselen ya da cam ürünler tepkisiz kalmaz. Adeta bir alarm görevi üstlenen porselen ve cam ürünler, tıkır tıkır ses çıkarmaya başlar. Siz de bu sesleri duyduğunuzda diğer odadan hızlıca mutfağa geçerek tenceredeki yemeğin ya da sütün taşmasını engellemek için ocağın altını kapatabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın