Görüş Bildir
Haberler
Sürücüsüz Otobüs İsviçre'de Küçük Bir Kaza Yaptı.

Sürücüsüz Otobüs İsviçre'de Küçük Bir Kaza Yaptı.

29.12.2016 - 01:40

Sürücüsüz otobüs İsviçre sokaklarında insanları taşıyor.

İnsanlarla dolu göbeği olan neşeli bir robot.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Robotlar da kötü araç kullanabilir. Dünya sürücüsüz araçların geleceğine hazırlanırken bu arada birkaç kazanın olması da kaçınılmaz gibi duruyor. İsviçre Sion'da bu yaz başlayan PostBus firmasının sürücüsüz otobüs seferi denemelerinin Ekim 2017'ye kadar devam etmesi bekleniyordu. Ancak seferdeki iki otobüsten biri bu hafta başlarında park edilmiş bir minibüse çarptı ve bütün denemelerin aceleyle durdurulmasına sebep oldu.

PostBus'dan yapılan açıklama:

'Test işlemi Sion'da şu anda durdurulmuş bulunmakta. PostBus, 21 Eylül 2016'da Sion'da park edilmiş bir minibüsün açık bagaj kapısına dokunması sebebi ile şu an için Smart Shuttle'ın test işlemini durdurmaya karar verdi. Kazada kimse yaralanmadı. Küçük bir maddi hasar vardı. PostBus ve araç üreticileri olayın nedenlerini analiz etmeye ve gerekli önlemleri almaya devam ediyor.'

Sorun daha önce sürücüsüz araba kazalarında olduğu gibi burada da sensörlerin olağandışı bir duruma karşı kör olmasından kaynaklandı. Şubat ayında, Google'ın sürücüsüz otomobili sinyal vermeden aniden şerit değiştirmiş ve bunu fark edemeyen bir otobüsle çarpışmıştı. ABD'de bir Tesla otomobilinin otopilotta kaza yapması ve aracın sahibinin ölmesine sebebiyet vermesi federal soruşturma başlatılmasına yol açmıştı. Tesla; aracın yola giren bir kamyon römorkuyla çarpışmasını, otomobilin sensörlerinin römorkun beyaz rengini gökyüzü olarak algılama ihtimalinin yüksek olduğunu ve bu nedenle fren sisteminin devreye girmediğini açıklamıştı.

Otobüsler; yavaş hareket eden araçlar kategorisinde (19 km/h'den daha hızlı hareket etmiyor), 11 yolcu taşıyor ve uzaktan izleniyor. Ancak yeni bir teknolojinin buna neden olması, acemi bir sürücü için şaşırtıcı olmayan ufak bir kaza türünün ön plana çıkmasına sebep oldu.

Kaynak: http://www.popsci.com/driverless-bus-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın