Görüş Bildir
Haberler
Suriye Ordusu Palmira'yı Tamamen Geri Aldı

Suriye Ordusu Palmira'yı Tamamen Geri Aldı

Batuhan
27.03.2016 - 09:52

Suriye ordusunun yaklaşık bir yıldır IŞİD’in elinde bulunan Palmira’yı tamamen geri aldığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde Rus savaş uçaklarının da havadan destek verdiği Suriye ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanan Palmira’nın, yeniden Suriye yönetiminin eline geçtiğini aktardı.

Suriye devlet televizyonu SANA da Rus savaş uçaklarının desteğiyle gerçekleştirilen Palmira’nın özgürleştirilmesi operasyonunun sona erdiğini duyurdu.

Bölgede gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedilirken, antik kent ve yerleşim bölgelerinde de kontrolü tamamen ele geçiren Suriye ordusunun, Rakka ve Deyr Ez-Zor’a geri çekilen IŞİD militanlarını takipte olduğu ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AFP’ye konuşan bir kaynak, “Gece boyunca süren ağır çatışmalardan sonra, ordu şu anda Palmira’da tam olarak kontrol sağladı; hem antik kalıntıların olduğu bölgede hem de yerleşim bölgelerinde” dedi. Kaynak, askerlerin antik kente yerleştirilen onlarca bomba ve mayını imha etmekle uğraştığını belirtti.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
10
6
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Güzel bir harekat oldu. Suriye Ordusu dersine iyi çalışmış bu sefer. Önce şehrin kuzey-batısındaki' ki tepeler bir bir alındı. İşid buraları kaybetmemek için... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

O konuyda bir kaynak bulamadım ama Palmira' dan çekilen işid militanların Rus Uçaklarına yakalandıklarını okumuştum ayrıca İŞİD ve diğer kökten dinci hesapla... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Her ne kadar arapları sevmesekte, Esad'ı takdir ediyorum. 21.yy bana göre en iyi 5 liderden birisidir..

ynsemrebagiban

Bu kadar kara ve hava desteğine rağmen bu kadar uzun sürmesi bu kekoların aslında hava desteği olmadan paramparça olacağı anlamına gelir.

Ahmetcan Oral

Hayır senin savaştan bir bok anlamadığın anlamına gelir.