Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Karşılaşıp Çoğu Zaman Görmediğimiz Hayvanlar İçin Fotoğraf Projesi: Sokak Kahramanları

Sürekli Karşılaşıp Çoğu Zaman Görmediğimiz Hayvanlar İçin Fotoğraf Projesi: Sokak Kahramanları

Ömer Faruk
31.12.2017 - 19:23

Sokak Kahramanları - Fotoğraf Projesi

Onlar isimsiz kahramanlar. Sokakların asıl sahipleri, efendileri. Yolları hepimizden iyi bilirler, herkesi bizden iyi tanırlar. Sıcak görünce yatar, soğuk görünce kaçarlar. Çoğunlukla da insanlardan kaçarlar; çünkü bazısı zehirlendi, bazısı terkedildi, birçoğu ise şiddet gördü. Ve onlar her gün ölüm korkusuyla mücadele etti. Sokak hayvanlarını ring ışık sistemimle çekmekteki amacım; yüzü her açıdan aydınlatan bir ışık sistemi olarak portrelerin daha güçlü olarak fotoğrafa yansıması. Bu durum, ifadeleri, yaraları daha belirgin hale getiriyor ve projemde vermek istediğim mesajı daha iyi yansıtıyor.

Değişen ve herşeyin endüstriyel hale geldiği dünyada, ‘güzellik’ algısının toplumsal bireydense, idealize edileni gösterdiği moda fotoğraflarında kullanılan ring ışık sistemini; varolan, sürekli karşılaştığımız ama çoğu zaman görmediğimiz ‘gerçek’ dünyadaki sokak hayvanlarını bu ışık sistemiyle fotoğraflayarak projeme ironik bir yaklaşım kattım. Ve elbette, çekim sırasında hemen hemen hepsi benden oldukça korktu. Bunun için önce onlarla arkadaş olmayı denedim. Zordu fakat bir hayvanla arkadaş olmak insanlardan daha kolaydır.

“Bir köpeği doyurursanız sizi ısırmaz. İnsan ile köpek arasındaki en önemli fark budur.” Mark Twain

Koşulsuz sevgiyle yaklaşmanız onlar için yeterlidir. Bana göre de esas olan bu. Yüzyıllardır insanlığın en yakın dostu olan hayvanlar sanırım biraz kırgın ve kızgınlar. Yaptığım proje ile sokak dostlarımıza dikkat çekmeyi ve onları olması gerektiği gibi göz önüne getirmeyi amaçladım.

'Bir köpeğin gözlerinde, bütün soruların cevapları gizlidir.'  Kafka

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
10
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın