Görüş Bildir
Haberler
TV
Şuraya da İyi Kalpli Bir İnsan Çizelim: Bob Ross'tan Renk Körü Seyircisine Özel Program

Şuraya da İyi Kalpli Bir İnsan Çizelim: Bob Ross'tan Renk Körü Seyircisine Özel Program

müstesna
08.09.2015 - 10:06

Sabahları camdan odanıza süzen gün ışığı, kahve kokusu ya da karlı günlerde bacaklarınıza örttüğünüz battaniyenin sıcaklığı...

Kesinlikle huzur verici.

Ama hiçbiri Bob Ross'un kadife sesi ve mükemmel çizimleriyle karşılaştırılamaz.

Kaynak: http://www.upworthy.com/bob-ross-once...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Onu hiç izlemediğinizi varsayarak açıklamak gerekirse; yaklaşık 25 dakikalık televizyon programında 'şuraya da ... çizelim' ya da 'belki şurada da ... vardır' diyerek mutlu bulutlar, dağlar ve ağaçlar çizen kadife sesli ressam Bob Ross. 

Eğer sıkıcı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yarım saatlik program mutluluğun ta kendisi, net.

Bob Ross 1995 yılında malesef bizlere veda etti, nur içinde yatsın, fakat Resim Sevinci adlı programını televizyonda yayınlandığında ya da internet üzerinden kolayca seyredebilirsiniz. Kendi internet sitesinde ise ''en çok izlenen sanat programı'' olduğunu söyleniyor. Kim aksini iddia edebilir ki? Hiç kimse.

Bob Ross'un programı yayından kaldırılalı yıllar geçse de son günlerde internette bir bölümü yeniden gün yüzüne çıkarak herkesi şaşırttı.

Resim Sevinci programının ikinci sezonunun dördüncü bölümü her zamanki gibi başlıyor: Bob Ross boş bir tuvalin önünde gülümseyerek seyircilerine mutluluk saçıyor.

Fakat daha sonra gidişat değişmeye başlıyor çünkü Bob Ross bu bölümün diğer bölümler gibi renkli olmayacağını söylüyor ve ekliyor:

''Herkes resim yapabilir.''

Devamı ise şöyle:

''Geçenlerde bir alışveriş merkezinde katıldığım tanıtımda bir adam gelip şöyle dedi; 'Bob, resim yapamıyorum çünkü renk körüyüm. Sadece grinin tonlarını görebiliyorum.' Ben de herkesin resim yapabileceğini göstermek için bugün yalnızca gri kullanabiliriz diye düşündüm.''

Sanatın herkes için olduğunu hatırlatmak Bob Ross'un mükemmel özelliklerinden yalnızca biriydi.

Bob Ross eşsiz bir yeteneğe sahip olsa da seyircilerine, onların da güzel resimler yapamayacakları hissini asla vermedi. Aksine onları daima motive etti.

Bob Ross'un bu hayranı, 33.000 Amerikalı'dan 1'inde rastlanan ve gri tonları dışındaki renklerin görülememesine sebep olan akromatopsi hastalığından şikayetçiydi.

Ve Bob Ross bu bölümü ona ithaf etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ross bu bölümde büyük bir ustalıkla, yalnızca grinin tonlarını kullanarak resim yapıyor.

Ross kahverengi, mavi ve beyazı karıştırarak grinin çeşitli tonlarını elde ettiğini anlatıyor.

''Tüm dağlar birkaç dakikada çizilebiliyor. Olağanüstü değil mi? Ve bunu siz de yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey bunu yürekten istemek.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalnızca yaptığın harika resimler için değil herkesin kendi yeteneklerini fark etmesini sağladığın için; teşekkürler Bob Ross.

İşte o bölüm;

Resim Sevinci - Grinin Tonları (2. Sezon 4. Bölüm)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
88
11
3
3
1
0