Görüş Bildir
Haberler
Sur'da Açılan 'Güvenlik Koridoru'ndan Çıkan Olmadı

Sur'da Açılan 'Güvenlik Koridoru'ndan Çıkan Olmadı

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bugün, sivillerin tahliyesi ve PKK'lıların teslim olması için 1,5 saatliğine 'güvenlik koridoru' açıldı, Türkçe ve Kürtçe anonslar yapıldı. Ancak koridordan kimse çıkmadı. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik güçlerinin dünkü operasyonları sırasında teslim olan üç PKK'lının videosunu yayımladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre Diyarbakır Valiliği çatışma bölgesinde ilçede mahsur kalan vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK’lıların çıkışını sağlamak için bugün ilçede 1.5 saatlik bir koridor oluşturdu.

Güvenlik güçleri saat 15.30’den, 17.00’ye kadar açık tutulan koridorun başında beklerken sık sık Türkçe ve Kürtçe anonslar yaptı.

Anonslarda; 'Dikkat, dikkat, Sur İlçesi operasyon bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza son çağrımız. Dört Ayaklı Minare tarafından güvenlik koridoru oluşturulmuştur. Bu koridoru kullanarak çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımız, oralardan çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımız için gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ayrıca bu koridorun sonunda 112 acil servis görevlileri de bulunmaktadır. Bu koridoru kullanarak çıkacak olan vatandaşlarımız güvenli bir şekilde hasta ya da yaralı olanlar hastanelere intikal ettirilecektir. Sizlere sunulan bu fırsatı değerlendirmenizi öneriyoruz.' denildi.

Kimse gelmedi

Süreyi uzatarak 17.18’e kadar bekleyen güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri sokaktan çıkan olamayınca bölgeden ayrıldı.

Bu arada Diyarbakır’a gelen aydın, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsilcileri, sivillerin tahliye edilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesini istedi.

TSK, Sur'da Teslim Olan Üç PKK'lının Videosunu Yayımladı

TSK, Sur'da Teslim Olan Üç PKK'lının Videosunu Yayımladı

Sur'da dün PKK'lı olduğu belirtilen 3 kişinin teslim olma görüntüleri, güvenlik kaynakları tarafından basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Görüntülerde yoğun çatışmaların ardından dar bir sokağın sonunda bir grup teröristi köşeye sıkıştıran güvenlik güçlerinin, 'teslim olun, kaçacak yeriniz yok' çağrıları duyuluyor. Ardından çağrıya uyan 3 kişinin elleri havada teslim oldukları görülüyor.

Ajanslarla Paylaşılan O Görüntüler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra askeri aracın içinden megafonla konuşan bir PKK'lının 'Bizleri, 'devlet teslim olanı infaz ediyor diye' kandırdılar. Devlet kimseyi infaz etmiyor. Siz yalancısınız. Devlet teslim olana bir şey yapmıyor' dediği görülüyor.

Teslim olanlardan bir diğeri de 'Arkadaşlar, bölge halkına zarar vermekten başka bir şey yapmadık. Gelin siz de teslim olun. Gelin devlete teslim olun. Kimseye zarar verilmiyor' şeklinde konuşuyor.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
39
12
11
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cthulhu

Burada ''prodüksiyon, uyarlama, uydurma'' yorumları yapan arkadaşlara bu sonuca nasıl vardıklarını sormak istiyorum. Bölgede hiç bulundunuz mu? TSK'nın bir ç... Devamını Gör

Barney

tsk ya güvenimiz tam. burada tsk yı ya da askerleri kötülemiyoruz. sadece kurgu kısmına yönelik yorumlar var. bak bu şunun gibi. normal okulda ders yapılır. ... Devamını Gör

Kartalow

Böyle merhametli ordu bulduğunuz için şanslısınız şeref yoksunları.

cnsfrd

vidyo kötü bi prodiksyon işi olmuş. yapmayın böyle şeyler. 90'larda yaşamıyoruz.

Memduh Tandoğan

Koskoca devletin işi gücü yok savaşın ortasında film çekecek değil mi lan yapmayın bunu arakadaş hani bende sevmiyorum devleti yönetenleri ama gerçekten orad... Devamını Gör