Görüş Bildir
Haberler
Superman Yengeç, Batman Kova Burcuymuş! Burcunuza Göre Hangi DC Karakteri Olduğunuzu Açıklıyoruz

Superman Yengeç, Batman Kova Burcuymuş! Burcunuza Göre Hangi DC Karakteri Olduğunuzu Açıklıyoruz

06.08.2022 - 07:00

DC Çizgi Romanları'ndan tanıdığımız efsaneleşmiş süper kahramanlar, geçen onca yıla rağmen kişiliklerinde pek bir değişiklik göstermedi. Bu karakterler, hem televizyon hem sinemada sabit tavırlarını korudu. Hâliyle bu durum bize, astrolojideki 12 burç ile süper kahramanları eşleştirme imkânı veriyor. DC Evreni'nin temel üçlüsü Süperman, Batman, Wonder Woman ve tüm diğer kahramanların özelliklerine göre burç analizi yaptık. Burcunuz hangi DC karakteri ile eşleşiyor diye merak ediyorsanız içeriğimize buyrun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle burçlardan bahsedelim.

Öncelikle burçlardan bahsedelim.

Herkesin bildiği gibi toplamda 12 adet burç bulunur. Bu burçlar, gezegenlerin döndüğü zodyak kuşağı ile belirlenir. Burçların 4 temel elementle ilgisi var. Eskiden doğanın 4 temel element olan hava, ateş, toprak ve sudan oluştuğuna inanılırmış. Bütün burçların bu element gruplarına dahil olmasının nedeni buymuş.

Doğadaki 4 element.

Doğadaki 4 element.

Karakterleri belirleyen burçları, dahil oldukları grup belirler. Ateş elementi, sıcak ve kuru özellik taşır. Bu grupta Koç, Aslan ve Yay bulunur. Toprak ise soğuk ve kuru özellikte yer alır. Bu grupta Oğlak, Boğa ve Başak bulunur. Su grubu soğuk ve ıslak olarak bilinir. Bu grupta Yengeç, Akrep ve Balık bulunur. Hava elementi ise sıcak ve ıslak özellik taşır. Terazi, Kova ve İkizler hava grubunda yer alır.

Elementlerin ve element özelliklerinin, insanların kişiliğini etkilediğine inanılır. Örneğin Oğlak burçları, toprak grubundan oldukları için ayakları yere sağlam basar, soğuk mantıkla hareket edebilirler, bu da onları rasyonel yapar. Burçların özelliklerinin bu kıstaslara göre belirlendiğini söylesek yeridir.

DC karakterleri.

DC karakterleri.

Uzun zamandır sinema ve çizgi roman dünyasında var olan DC karakterleri, diğer süper kahraman karakterleri ile karşılaştırıldığında tutarlı hâllerini her zaman korudu. DC'nin bize armağan ettiği o destansı süper kahramanlarda, geçen onca yıla rağmen bir çelişki bulunmadı. Tam tersine zaman geçtikçe karakterlerin etkileri arttı ve kişilikleri oturdu. Karakterler sabit bir çizgide ilerlemeye devam ettikçe mizaçları, tartışma konusu yapılmaya başlandı. Doğal olarak DC hayranları, kendilerini bu karakterlerle eşleştirme yarışına girdi. Biz de DC kahramanlarını burçlarla eşleştirerek yakından inceleyelim dedik. Hem böylelikle hayranların kendini konumlandırmalarına da yardımcı olabiliriz belki. Öyle değil mi?

Koç: Wonder Woman

Koç: Wonder Woman

Bu burç, Zodyak'ta başı çekmesinden de anlaşılacağı üzere, lider burçlardan biri. Koç burcundakilerin moda gibi pek çok sektörü yönelimleri ile belirledikleri söylenir. Ateş burcundan olan Koç; ateşli, sert ve korkusuz Wonder Woman karakteriyle eşleşir. Wonder Woman, mücadeleci tarzı ve fütursuz tavırlarıyla Koç burcunu başarılı şekilde temsil eder. Gal Gadot'un canlandırdığı Wonder Woman karakteri, kimseden çekinmeyen hâlleri ve ilklere imza atan kişiliğiyle tanınır.

Boğa: Poison Ivy

Boğa: Poison Ivy

Boğa kadınları, hem yemeye düşkünlükleri hem güzellikleri ile bilinir. Aynı zamanda ortalamanın üzerinde bir tat, koku ve dokunma duyusuna sahip olur. Yeme ve içmeyi, lüksü ve konforu seven Boğa burçları, toprak burcu olup evcimen özellik taşır. DC Çizgi Roman dünyasında bu çekici burç ile eşleşen karakter, Uma Thurman tarafından canlandırılan Poison Ivy. Karakterin çekici ve yükseklerde olmayı seven hâlleri, Boğa burcuyla eşleşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkizler: Flash

İkizler: Flash

Hava burcu olan İkizler, uzay ve zamanda inanılmaz hızlarla yolculuk yapan Flash karakteriyle tam olarak eşleşir. İkizler burcunda olanlar bilgiye çok açtır ve edindikleri bilgiyi yanlarında tutmayıp kullanmak ister. Hayatta aktif rol almayı ve görünmeyi seven İkizler burçları, arkasında flashlar bırakarak havayı yaran DC'deki Flash karakteriyle oldukça benzeşir. Bir adli bilimci olan Flash karakterine, Ezra Miller hayat verir. Bilgiyi özümseyerek kullanan adli bilimler mesleği de İkizler burcuna ayrıca uygun özellik taşır.

Yengeç: Superman

Yengeç: Superman

Duygusal Yengeç burçları, su grubunda bulunur. Vatan, aile ve evlat gibi değerlere ayrıca bağlı olur. Bu duygusal bağ, çoğu zaman rasyonellikten uzak olmaz. DC Evreni'ndeki Superman karakteri de aynı Yengeç burçlarında olduğu gibi, kendi gezegeni Kripton'a aşırı bağlı özellik taşır. Hepimizin en çok bildiği ve duyduğu DC kahramanı olan Superman, Henry Cavill tarafından ustalıkla canlandırılır. 'Hem güçlü hem duygusal nasıl olunur?' sorusunun yanıtını bize gösteren Superman'in Henry Cavill'e çok yakıştığını belirtmeden geçemeyeceğiz.

Aslan: Black Canary

Aslan: Black Canary

Ateş burcu olan Aslanlar, son derece cesur ve korkusuz olarak bilinir. Hareketli, girişken ve bazen de fazla özgüvenli olabilirler. Kendilerine oldukça güvenen bu burçtaki insanların, DC Evreni'nde Katie Cassidy'nin canlandırdığı Black Canary karakteri ile eşleştiğini söyleyebiliriz. Siyah kanarya anlamına gelen bu karakter, aslanların sarı yelesini andıran saçlarıyla fiziksel olarak da bu burca çağrışım yapar.

Başak: Cyborg

Başak: Cyborg

Toprak burcu olan Başaklar; rasyonel, akılcı ve pratik yönleriyle bilinir. Analitik düşünce tarzlarıyla öne çıkan Başak burçları, çalışmayı çok sever. Bitmek bilmeyen merak duyguları sayesinde durmadan bir şeyler öğrenir. Bundan dolayı, oldukça entelektüel insanlardır. DC Evreni'nde Cyborg karakterini canlandıran Ray Fisher, ciddi görüntüsüyle başarılı bir iş çıkarır. Teknolojiyi kullanma becerileriyle öne çıkan Cyborg karakteri, birçok bakımdan Başaklar ile eşleşir.

Terazi: Lex Luthor

Terazi: Lex Luthor

Hava burcu olan Teraziler; özgüvenli, kendi başlarının çaresine bakabilen kişiler olarak karşımıza çıkar. DC Evreni'ndeki Lex Luthor karakteri de konforu seven, yenilik peşinde koşan tarzıyla Terazi burcunu akla getirir. Lux Luthor karakteri, içten içe Superman'den korksa da, inatçı hâliyle aslında oldukça tehlikeli biri. Terazi burçlarında olduğu gibi ikna kabiliyeti son derece yüksek olan Lux Luthor, insanları manipüle ederek bunu kullanmasını iyi bilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akrep: Harley Quinn

Akrep: Harley Quinn

Su burcu olan Akrepler, coşkulu mizacıyla başkalarına enerji verir ve derin düşünmeyi sever. Keskin zekâlarıyla heves ettikleri konuya o kadar bağlanabilirler ki kendilerinden geçip sınırı aştıkları olur. DC Evreni'nde Harley Quinn karakteri, hastasını tedavi ederken kendisini kaptıran bir psikiyatrist olarak kaleme alınır. Son derece tutkulu kişiliğiyle Harley Quinn karakteri, Akrep burcunun özellikleriyle uyuşur.

Yay: Steve Trevor

Yay: Steve Trevor

Ukala ve burnu havada pilot Steve Trevor, tam bir Yay burcu. Ateş burcundan olan Yay burçları, pek de mütevazı sayılmazlar. Chris Pine'ın canlandırdığı karakter, cesareti ve özgüvenli duruşuyla öne çıkar. Yay burçlarındaki bitmek tükenmek bilmeyen enerji, Steve Trevor'da da bulunur. Sosyal ve aktif yönleriyle Yay burcuyla benzeşen DC karakteri, son derece çekici ve etkileyici biri.

Oğlak: Batgirl

Oğlak: Batgirl

Toprak burcu olan Oğlaklar, son derece kararlı biri olarak karşımıza çıkar. Akılcı ve mantıklı oğlaklar, sakin karakterleriyle bilinir. Ahlaki değerleri yüksek olan Oğlak burçları aynı zamanda çalışkan kişiler olur. Özgüvenli oldukları gibi özverili de olmayı başaran Oğlaklar, bizce DC Evreni'nde Batgirl karakteri ile eşleşir. Leslie Grace'in canlandırdığı Batgirl karakteri, diğer süper kahramanlara nispeten seçtiği daha mütevazı yol ile onlardan ayrılır.

Kova: Batman

Kova: Batman

Kova burçları, inatçılıkları ile bilinirler. Bir şeyi kafaya koyduklarında gerçekleştrimek için ne gerekiyorsa yapar. Kovalar, utangaç ve soğuk bir izlenim bırakabilir. Onlar genelde hedeflerini gerçekleştirmek için kafalarındaki düşüncelerle boğuşur durur. Adalet duygusuna karşı hassas olan Kovalar, DC Evreni'nde Batman'a karşılık gelebilir.

Balık: Shazam

Balık: Shazam

Şakacı Balık burcu, iyi kalpli ve yardımsever nitelikleriyle öne çıkar. DC Evreni'ndeki aileye önem veren Billy Batson karakteri yani diğer ismiyle Shazam, Balık burcunun özellikleriyle oldukça uyum gösterir. Balık burçları gibi soyut hayaller kurmaya meraklı olan Shazam, sezgilerine güvenen ve mizah seven bir DC kahramanı olarak bilinir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
33
17
11
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatma Cengiz

Harley Quinn