Görüş Bildir
Haberler
Süper Yiyecekler Listesine Bir Yenisi Daha Eklendi! Orta Amerika'dan Gelen Mucize: Moringo

Süper Yiyecekler Listesine Bir Yenisi Daha Eklendi! Orta Amerika'dan Gelen Mucize: Moringo

Dünyanın en faydalı meyvesi olarak bilinen ve binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılan moringa Orta Amerika'dan soframıza doğru yavaşça girmeye başladı. Süper besinlerle beslenen büyük bir kesimin en sevdiği besin haline gelen ve her geçen gün sofralarımızda daha fazla göreceğimiz moringa'yı sizler için araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Nasıl tüketilir?

Nasıl tüketilir?

Moringa'nın kök kısmı yaban turpu gibi, yaprakları ise haşlanarak veya salatalara eklenerek tüketilir. Et yemeklerine konularak farklı bir aroma elde edebilir, aynı zamanda tohumlarını kavurarak çerez olarak yiyebilirsiniz.

Çok iyi bir protein kaynağıdır

Çok iyi bir protein kaynağıdır

Moringa fazlasıyla protein içermesinin yanında aynı zamanda içeriğindeki düşük yağ ve karbonhidrat sayesinde iyi bir protein kaynağı olarak görülmektedir. Anti-inflamatuar özelliğinden ve 9 çeşit aminoasit içermesinden dolayı düzenli egzersiz yapanlar ve atletler için faydalı olabilir. Protein kaynağı da olması egzersiz sonrası için iyi bir besin takviyesi sayılabilir.

Sindirime yardımcıdır

Sindirime yardımcıdır

İçeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve şişlikleri önler. Aynı zamanda moringa anti-inflamatuar özelliği sayesinde ülser, karaciğer hastalığı, böbrek hasarı gibi hastalıkların iyileşmesine de yardımcı olur. Moringa yağı kullanımı, karaciğer fonksiyonunu artırmaya ve dolayısıyla ağır metal toksinleri gibi zararlı maddelerin vücuttan atılımına yardımcı oluyor . Ayrıca böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonları, kabızlık, sıvı tutma / ödem ve diyare ile savaşmaya yardımcı olabilir.

Kansere karşı mücadele eder

Kansere karşı mücadele eder

Moringa kansere karşı müdahalede bağışıklık sisteminin güçlenmesi için sıkça kullanılmaktadır. Asya Pasifik Kanser Önleme Dergisi'nde yayınlanan bir rapora göre, moringa’nın esansiyel aminoasitler, karotenoid fitotürentler, antioksidanlar ve birçok anti-inflamatuar ilaçla aynı şekilde çalışan doğal anti-bakteriyel bileşikler içerdiği görülmektedir.

Ağrı kesici özelliği vardır

Ağrı kesici özelliği vardır

Ağrı kesici özelliği oldukça fazla olan moringa özellikle kulak ve romatizmal ağrıların iyileşmesinde sıkça kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kalsiyum deposudur

Kalsiyum deposudur

İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik ve dişler için oldukça önemlidir. Kemikleri güçlendirir ve kemik kaybını önler. Süt ve süt ürünlerini tüketemeyen bireylerin kalsiyum alımını gidermek için harika bir bitkisel kaynaktır. Aynı zamanda eklemleri de güçlendirerek eklem rahatsızlıklarının oluşumunu engeller.

Göz rahatsızlıklarını iyileştirir

Göz rahatsızlıklarını iyileştirir

Göz ile ilgili rahatsızlıkları tedavi eder. İçeriğinde bulunan yoğun A vitamini sayesinde özellikle vitamin eksikliğine bağlı görme bozukluklarını engeller. Kişinin görme kalitesini arttırarak daha iyi görmesini sağlar.

Diyabetin iyileşmesine yardımcıdır

Diyabetin iyileşmesine yardımcıdır

İçerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde diyabetin iyileşmesine katkıda bulunur. Moringa, kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye ve hücrelerin glikozu almasını veya serbest bırakmasını sağlayan klorojenik asit adı verilen bir asit içerir. Bu durum moringa’ya doğal antidiyabetik ve hormon dengeleme özelliklerini verir. Aynı zamanda klorojenik asitten başka, moringada bulunan izotiyosiyanatlar da diyabete karşı doğal bir korunma sağlar.

Vitamin, mineral ve antioksidan deposudur

Vitamin, mineral ve antioksidan deposudur

Bir porsiyon moringa'nın içeriğinde bulunan;

C vitamini      = 6 adet orta boy portakal

Potasyum       = 3 adet orta boy muz

Kalsiyum        = 4 şişe süt

Beta karoten  = 4 adet orta boy havuç

Demir             = 3 porsiyon et veya 3 porsiyon ıspanak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
17
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Apollonia corleone

durun ben daha chia tohumunu yeni yedim

kücük cinko

sadece Moringa oleifera türünün ticari adi moringo bu arada.