Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig Tarihinin En Başarısız 10 Transferi

Süper Lig Tarihinin En Başarısız 10 Transferi

Erdi Mıcık
21.02.2014 - 03:31 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 10:50

Transfer döneminde takımlar kadrolarını güçlendirmek için birbirinden önemli hamleler yapsa da, kimi zaman bu girişimler hüsranla sonuçlanıyor. İşte en başarısız 10 transfer....

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. FENERBAHÇE

1. FENERBAHÇE

Daniel Güiza: “Gol makinası” olarak transfer edilen ancak bu kalıbın uzağında kalan İspanyol forvet gol yollarında etkisiz kalsa da ilk iki sezonunda Fenerbahçe’nin en istikrarlı oyuncusu olarak göze çarptı. La Liga’da gol kralı olduktan sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Güiza, gol atamasa da sakatlık ve kart cezaları haricinde ilk 11’in değişmez ismi oldu. Bonservisi ise 14 milyon avro. Attığı gollerden sonra yaptığı okçu hareketi Türkiye’nin ilk zombi filmi olan Ada: Zombilerin Düğünü isimli filme bile konu olmuştu ancak Fenerbahçe taraftarı bu gol sevinci stad yerine sinema salonlarında izleyebildi.

2. BEŞİKTAŞ

2. BEŞİKTAŞ

Rodrigo Tabata: Japonya asıllı Brezilya futbolcu Beşiktaş’a 2009’da Gaziantepspor’dan 8 milyon avroya transfer oldu. Bu ücret uzun süre görsel ve yazılı basında tartışıldı. Zira Tabata oynadığı futbolla büyük hayal kırıklığı yaşattı. Transferiyle ilgili basına sızan diyalogda başkan Demirören o dönem takımın başında olan Mustafa Denizliyi arayıp Tabata’yı aldığını söyler. Fakat Denizli’linin cevabı “neden” olur. Bunun üzerine başkan beğendiğini söylemiştin derken Denizli tarihe geçecek bir cevap verir: Başkan beğeniyorum dedim, alın demedim…

3. GALATASARAY

3. GALATASARAY

Elano Blumer: 2009 sezonu başında Premier Lig takımı Manchester City’den 7 milyon avro karşılığında Galatasaray’a transfer olan Brezilyalı futbolcu, Süper Lig’de bekleneni veremeyenlerden. Bu sezon devre arasını beklemeden 2,9 avroya ülkesine, Santos’a transfer olmuştur. Gelişinde yüzlerce taraftarla karşılanan Brezilyalı yıldızın ne zaman ülkesine döndüğünü anlayamadık bile

4. BEŞİKTAŞ

4. BEŞİKTAŞ

Gordon Schildenfeld: 2008 yılında Dinamo Zagreb’ten siyah beyazlı kulübe transfer olan Hırvat stoper için 3 milyon avro civarında bir bonservis bedeli ödenmişti. Gelecek vaad eden oyuncu Beşiktaş’ta bir türlü isteneni veremedi ve sadece 9 maçta forma giyebildi. Sağlık kontrolünde “sağlam” raporu almasına rağmen “renk körü” olduğu ortaya çıktı. Birçok takıma kiralanan Hırvat oyuncu bu sezon başında bonservisiyle beraber Sturm Graz’a gönderildi.

5. FENERBAHÇE

5. FENERBAHÇE

José Joaquín Moreno Verdú: Nam-ı diğer Josico’nun Türkiye’ye transferi biraz tesadüf oldu. İspanya Milli Takımı ve Villareal’in değişmez orta saha oyuncusu Marcos Senna için İpanyol kulübün kapısını çalan Fenerbahçeli yöneticiler, “kaptanımızı satmayız ama diğer kaptanımız Josico’yu verelim isterseniz” teklifiyle karşılaşınca Türkiye’ye İspanyol oyuncuyla beraber döndüler. 3 milyon avroyu da İspanya’da bıraktılar. Fakat Villarealli yöneticilerin Josico’nun müzmin sakat olduğunu söylememesi büyük talihsizlik oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. FENERBAHÇE

6. FENERBAHÇE

Claudio Maldonado: Tam adı Claudio Andrés del Tránsito Maldonado Rivera olan Şilili futbolcu 2007-2008 sezonu ikinci yarısında 4 milyon avro’ya Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Kaptan Alex’in mahalle arkadaşlarından olan Maldonado’ya teknik direktörler tarafından fazla şans verilmedi. Futbolcu yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle 17 maçta forma şansı bulabildi. Sezon sonunda Flamengo'ya transfer oldu. Fenerbahçe’deki kariyerini ise orta saha çizgisinde geçirdi.

7. GALATASARAY

7. GALATASARAY

Tobias Linderoth: İsveç’te 2007 yılının en iyi oyuncusu seçildikten sonra yaklaşık 5 milyon avroya Galatasaray’a transfer olan Linderoth, sarı kırmızılılarda 3 sezonda sadece 25 maç forma giyebildi. 90 dakikayı tamamladığı maç sayısı hakkında kesin bir bilgi yok. Galatasaray taraftarını en mutlu eden transferlerden olan Linderoth, Ali Sami Yen’den çok Florya’da zaman geçirdi maalesef.

8. TRABZONSPOR

8. TRABZONSPOR

Marcelo Dos Santos: Nam-ı diğer: Marcelinho. 2006 yılının Temmuz ayında Trabzonspor'a transfer oldu ve ilk golünü oynadığı 4. maçta 12. dakikada Denizlispor'a karşı kaydetti. Trabzonspor'da performansını gösteremediği için Almanya'nın Wolfsburg takımına transfer oldu. Beklenen performansı gösteremeyince Flamengo ya transfer oldu ve daha sonra ülkesine döndü.

9. TRABZONSPOR

9. TRABZONSPOR

Tomas Jun: Sparta Prag'daki iyi sezonu, Jun'a büyük ün kazandırdı. Milli takımda daha çok görev almasının yanında, yabancı kulüplerden de transfer teklifleri almaya başladı. Sonuç olarak, 2005 yılında Trabzonspor'a 3.25 milyon Euro’ya 5 yıllık imza attı. Ancak takımda başarı kazanamayıp, hiç gol bulamadı. Beşiktaş teknik direktörü Tigana’nın isteğiyle Beşiktaş’a kiralandı. Burada çıktığı ilk maçında golle buluşsa da sonraki maçlarda genel olarak yedek kaldı ve başka bir gol atamadı.

10.

10.

Zvjezdan Misimoviç: 2010-2011 sezonunun başında Alman ekibi Wolfsburg’dan transfer edilen Boşnak oyuncu Galatasaray’da sadece sekiz maçta oynadı. Gerçek anlamda “rüzgar gibi geçti” transferlerden olan Boşnak oyuncu beklenen performansı veremeyince kadro dışı bırakıldı. Bonservisine yaklaşık 8 milyon ödendiği için A2 takımlarında oynayan futbolcular arasında en pahalısı olarak göze çarpmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın