Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'de Şampiyon Olan Takım, Şampiyonlar Ligi'nde Kaç Ön Eleme Oynayacak?

Süper Lig'de Şampiyon Olan Takım, Şampiyonlar Ligi'nde Kaç Ön Eleme Oynayacak?

Bahadır
22.05.2023 - 21:17

Süper Lig'de sezonun bitmesine iki hafta kala Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışı devam ediyor. Süper Lig'i şampiyon tamamlayan takımın gelecek sene UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine hangi turdan katılacağı ise merak konusu. Ülke puanına göre belirlenen katılımlarda Türkiye, kaçıncı sırada? Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne hangi turdan başlayacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig'de şampiyon bu hafta belli olabilir

Süper Lig'de şampiyon bu hafta belli olabilir

Ligde bitime iki hafta kala lider Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, bu hafta Ankaragücü deplasmanından galip çıkarsa şampiyonluğunu ilan edecek. Peki, ligde şampiyon takım, Şampiyonlar Ligi'ne hangi turdan başlayacak?

Türkiye 12. basamakta

Türkiye 12. basamakta

Türkiye, ülke puanı sıralamasında UEFA'nın resmi sitesine göre 32.100 puanla 12. sırada yer alıyor. Bu tabloya göre, ligi şampiyon tamamlayan takım, Şampiyonlar Ligi için eleme oynamaya hak kazanacak. Ligi 2. ve 3. bitiren takım ise UEFA Konferans Ligi elemelerinde yer alacak. Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım da Konferans Ligi elemelerine katılım sağlayacak.

Manchster City ve Inter'e göre durum şekillenecek

Manchster City ve Inter'e göre durum şekillenecek

İtalya Seri A ekiplerinden Inter, ligi ilk 4 içinde bitirmeyi başarırsa veya Manchester City, Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa Süper Lig şampiyonu, bir eleme daha az oynayacak.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Süper Lig ekibi, 11-12 Temmuz yerine 25-26 Temmuz'da ön eleme maçı oynayacağından dolayı elemelere birinci tur yerine ikinci turdan katılacak.

Gruplara katılım için takımların geçmesi gereken turlar ise şu şekilde:

  • Ön eleme turu

  • Birinci eleme turu

  • İkinci eleme turu

  • Üçüncü eleme turu

  • Play-off turu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın