Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'de Dört Büyük Kulübün Toplam Borcu 30 Milyar Liraya Yaklaştı

Süper Lig'de Dört Büyük Kulübün Toplam Borcu 30 Milyar Liraya Yaklaştı

Bahadır
11.10.2023 - 20:06

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) sunulan finansal durum raporlarına göre, 31 Ağustos 2023 tarihi itibariyle en yüksek borç yüküne sahip olan Süper Lig kulübü Galatasaray olarak belirlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Gelirler, giderleri karşılamıyor"

"Gelirler, giderleri karşılamıyor"

Borç sıralamasının ilk basamağında 9,59 milyar Türk Lirası ile Galatasaray yer alıyor. İkinci sırada ise Fenerbahçe bulunuyor, kulübün toplam borcu 8,63 milyar Türk Lirası olarak kayıtlara geçmiş durumda. Üçüncü sırada yer alan Beşiktaş'ın da toplam borcu 7,05 milyar Türk Lirası. Diğer üç kulüple karşılaştırıldığında, Trabzonspor'un borcu 4,66 milyar Türk Lirası ile daha düşük bir seviyede yer alıyor.

Kulüplerin net borç-alacak farkı

Kulüplerin net borç-alacak farkı

Dört büyük kulübün toplam borcu 29,93 milyar lirayı bulurken, bu borcun karşısında alacakları, ilişkili tarafların (dernekler ve bağlı şirketler) alacağı ödemeler hariç 12,45 milyar lira. Borç ve alacak farkı dikkate alındığında ise en sıkıntılı konumda bulunan takım Beşiktaş. Siyah beyazlıların 7,05 milyar liralık borcuna karşılık alacağı 1,78 milyar lira. Net borç-alacak farkı ise -5,27 milyar lira. Diğer üç kulüpte ise tablo şöyle:

  • Galatasaray, net borç-alacak farkı -4,99 milyar lira.

  • Fenerbahçe, net borç-alacak farkı -4,26 milyar lira.

  • Trabzonspor, net borç-alacak farkı -2,68 milyar lira.

Yeni sezonda son durum

Yeni sezonda son durum

Açıklanan haziran, temmuz, ağustos bilançolarına göre, gelecek 9 ay için 11 milyar lirayı geçen kaynak ihtiyacı mevcut. Bu dönemde Fenerbahçe'de 3,4, Galatasaray'da 3,16, Beşiktaş'ta 2,17, Trabzonspor'da ise 2,21 milyar 'açık' bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yasar Gungor

Euroya çevirsen 110 milyon falan yapıyor Fenerbahçeden bu para çıkmaz birileri sezon arası gidebilir alacaklar öne çekilebilir yeni sponsor bulunabilir yada ... Devamını Gör

Bozkurt

Saffet Sancaklı'nın demesine göre, bu kulüplerin finansal fairplay gereği küme düşürülmeleri gerekiyormuş. Tabi Sancaklı bunun dedikten üç sene sonra korona ... Devamını Gör