Görüş Bildir
Haberler
Sümer Tilmaç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sümer Tilmaç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Deniz Gök
12.06.2015 - 22:11 Son Güncelleme: 14.06.2015 - 12:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç, son yolculuğuna uğurlandı.

Ani kalp yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybeden Tilmaç için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Tilmaç'ın eşi Nazan, kızı Hande, oğlu Dehan Tilmaç, torunu Keremcan Gür taziyeleri kabul etti.

Tilmaç'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Sohbet ederken, gitti bir anda..."

Hastane önünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran televizyoncu Mesut Yar, 'Sümer abimizi keybettik. Birlikte bir düğüne gittik. Aynı arabadaydık, aynı masadaydık. Sohbet ederken gitti bir anda.' dedi.

Tilmaç'ın doktorundan açıklama

Oyuncu Sümer Tilmaç'ın ölümüyle ilgili olarak Liv Hospital Hastanesi'nde, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu tarafından açıklama yapıldı. Doç. Dr. Çatakoğlu, şunları söylemişti:

“Ünlü Oyuncu Sümer Tilmaç, katıldığı bir davette geçirmiş olduğu ani kalp yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle şuurunu kaybetmiş bir halde ambulansla hastanemize getirildi. Hastaneye getirildiğinde şuuru kapalıydı ve kalbi yeterli miktarda kan pompalamıyordu. Ciddi kalp yetmezliğiyle geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren ileri yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Sümer Tilmaç'ı maalesef kaybettik. Bilinen ciddi kalp yetmezliği olan bir hasta. Bu nedenle kalp durması söz konusu olabiliyor. Tedavi altında olan bir hastaymış. Tedavilerde birtakım ilerlemelerin yapılması gerekiyordu. Ancak bu talihsiz olay bu akşam gerçekleşmiş. Kalp durması davet esnasında oluyor. Ambulansla buraya getirildiğinde kalbi yeterli miktarda kan pompalamıyordu. Nefes almıyordu, şuuru da kapalıydı. Gerekli müdahaleleri burada gerçekleştirdik. Solunum cihazı, kalp masajı ve gerekli ileri desteğe rağmen destek alamadık.'

Sümer Tilmaç kimdir?

15 Temmuz 1948’de Malatya’da doğan Sümer Tilmaç, 16 yaşında oyunculuğa başladı. 1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, 60’dan fazla oyunda, 100’den fazla da sinema filminde rol aldı.

1993 yılında Süper Baba dizisindeki ‘Nihat’ karakteriyle herkesin sevgisini kazanan Sümer Tilmaç, son olarak ‘Polis Akademisi: Alaturka’ filminde rol aldı.

50. sanat yılını dolduran Sümer Tilmaç, ‘Sümerce’ isimli gösterisiyle hayat hikayesini eğlenceli bir dille sanatseverlerle buluşmuştu.

2007 yılında 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç’tan tek celsede boşanan Sümer Tilmaç’ın ilk eşinden iki, ikinci eşinden de iki çocuğu bulunuyor.

2002 yılındaki ‘Son’ filmiyle ‘En iyi yardımcı erkek oyuncu’ dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazanan Tilmaç’ın en bilinen filmleri ise şöyle: Kahpe Bizans, Hemşo, Meraklı Köfteci, Kanlı Nigar, Gırgıriye, Karaoğlan, Çakallarla Dans, Osmanlı Cumhuriyeti, Maskeli Beşler: İntikam Peşinde.

DHA ve AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0