Görüş Bildir
Haberler
Sultanahmet Saldırganına 'Özel Hayat' Zırhı

Sultanahmet Saldırganına 'Özel Hayat' Zırhı

Deniz Gök
07.02.2015 - 16:11 Son Güncelleme: 07.02.2015 - 18:52

Sultanahmet’te bir polisin hayatını kaybettiği intihar saldırısını gerçekleştiren Diana Ramazanova hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) dokuz soru yönelten CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘özel hayat’ engeline takıldı.

 Tanrıkulu’ya verilen yanıtta, “Talep ettiğiniz veriler kişisel bilgiler arasına girmekte olup kişilerin rızası dışında üçüncü şahıslarla paylaşılmamaktadır” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazanova’ya özel geçiş izni sağlandı mı?

Ramazanova’ya özel geçiş izni sağlandı mı?

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre Tanrıkulu, 6 Ocak’ta yaşanan saldırının faili Ramazanova hakkında BİMER’e şu soruları yöneltti:

1- 6 Ocak 2015 günü İstanbul Sultanahmet’te bir polisin hayatını kaybettiği terör eyleminin zanlısı Diana Ramazanova’nın son altı ay içerisinde Suriye’ye Kilis üzerinden iki defa giriş çıkış yaptığı iddiası doğru mudur?

2- Diana Ramazanova’nın uyruğu nedir?

3- İddia doğruysa Diana Ramazanova hangi tarihlerde ve Türkiye’den hangi sınır noktalarından Suriye’ye geçiş yapmıştır?

4- Diana Ramazanova son beş yıl içerisinde Türkiye’de hangi illerde ne kadar süreyle kalmıştır ?

5-  Diana Ramazanova’ya Türkiye topraklarından Suriye’ye özel geçiş izni sağlandığı iddiası doğru mudur?

6- Diana Ramazanova’nın Ekim 2013’te Gaziantep’teki bir hastanede tedavi edildiği iddiası doğru mudur?

7- Diana Ramazanova’nın ve kocası Ebu Edlbiyev’in İnterpol Kırmızı Bültenle arandığı iddiası doğru mudur?

8-  İddia doğruysa Diana Ramazanova’nın ve kocası Ebu Edlbiyev için Kırmızı Bülten ilanı hangi tarihte Türkiye’ye iletilmiştir?

9-  Diana Ramazanova’nın ve kocası Ebu Edlbiyev’in 2013 Haziran ayında Türkiyeye giriş yaptıkları ve bir ay sonra da Suriyeye geçtikleri iddiası doğru mudur?

‘Özel hayatın gizliliği’ne atıf yapıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Bakanlığı’ndan, Tanrıkulu’nun bu sorularına BİMER aracılığıyla verilen yanıtta ise, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerdeki ‘özel hayatın gizliliği’ne ilişkin maddelere atıf yapılarak, “Talep ettiğiniz veriler kişisel bilgiler arasına girmekte olup kişilerin rızası dışında üçüncü şahıslarla paylaşılmamaktadır” denildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sultanahmet’te üzerinde bomba olan bir kişi 6 Ocak’ta Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik bir saldırı gerçekleştirmiş, saldırgan olay yerinde ölürken, ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı üstlenen DHKC’den yapılan ilk açıklamada, yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesine tepki ve Berkin Elvan’ın hesabını sormak için bu saldırının gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Örgütün, “Feda eylemini gerçekleştiren savaşçımız Elif Sultan Kalsen’dir” açıklamasına karşın Adlı Tıp’a gelen Kalsen ailesi cesedi teşhis edememiş, Avukat Elif Tiktik de “Elif Sultan Kalsen’in annesi ve babası geldi. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen’e ait değil” demişti.

Bu gelişmelerin ardından Halk Cephesi, Elif Sultan Kalsen için yapılan tüm eylem çağrılarını iptal ettiğini duyurmuştu. Emniyet kaynakları da, saldırının failinin Diana Ramazanova adlı Dağıstanlı bir kadın olduğunu açıklamıştı.

Sultanahmet saldırısını önce üstlenen DHKP-C, daha sonrayaptığı açıklamada ise, “Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik eylem örgütümüze ait değildir. Eyleme yönelik yaptığımız üstlenmeyi bu nedenle geri çekiyoruz. Tüm halkımızdan, taraftarlarımızdan özür dileriz” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0