Görüş Bildir
Haberler
Sultan Abdülhamid'in Kardeşleri Kimlerdir?

Sultan Abdülhamid'in Kardeşleri Kimlerdir?

Elif Ateş
17.12.2021 - 11:26

Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı ve 113. İslam halifesi olan Sultan Abdülhamid, tarihte II. Abdülhamid olarak geçmektedir. Bazı çevrelerde ise Kızıl Sultan olarak bilinir. Diğer Osmanlı padişahlarından farklı olarak tahta çıktığı yıllarda imparatorluk dağılma sürecine girmiştir. 1876 ve 1909 yılları arasında, tahtan indirilene kadar devleti yönetmiştir. Padişahlık görevi sırasında, Osmanlı Devleti'nin ilk anayasası olan Kanun-ı Esasi'yi ilan ederek demokrasi yolunda ilk adımları atmıştır. Ancak Sultan Abdülhamid döneminde devlet oldukça fazla toprak kaybetmiş ve çöküş yaşamıştır. Peki, Sultan Abdülhamid'in kardeşleri kimlerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osmanlı padişahı Abdülmecid'in oğlu olan Sultan Abdülhamid, İstanbul Topkapı Sarayı'nda dünyaya geldi. Çocukluğunda dönemin önemli kişilerinden Arapça, Farsça, Fransızca gibi dil dersleri aldı. Aynı zamanda opera, musiki gibi pek çok alanla ilgilendi. Diğer kardeşlerinden farklı olarak şehzadeliği sırasında saraydan pek fazla ilgi görmemiştir. Bundan dolayı da sade bir hayat yaşamayı tercih etmiştir. II. Abdülhamid'in abisi üç ay padişahlık yapabilmiş, aklı dengesi yerinde olmadığı gerekçesi ile tahtan indirilmiştir. Daha sonra ise II. Abdülhamid hemen padişah ilan edilmiştir. Sultan Abdülhamid'in kardeşleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Sultan Abdülhamid'in Kardeşleri Kimlerdir?

Sultan Abdülhamid'in Kardeşleri Kimlerdir?

Sultan Abülhamid'in kardeşlerinin sayısı hakkında pek çok farklı bilgi bulunmaktadır. Kardeşlerinin sayısı 27 olarak bilinir. Ancak bazı kaynaklarda 43 olarak da geçmektedir. Kardeşlerinin 7'sinin erkek, 21'inin kız olduğu düşünülmektedir. Tarihi kaynaklarda erkek kardeşleri hakkında oldukça fazla bilgi bulunurken, kız kardeşlerinin sadece yarısı hakkında bilgi vardır. Sultan Abdülhamid'in erkek kardeşleri; V. Murad, V. Mehmet Reşat, Ahmet Kemaleddin Efendi, Mehmet Burhaneddin Efendi, Ahmed Nureddin Efendi, Süleyman Selim Efendi, VI. Mehmet Vahdettin'dir.

Kız kardeşleri ise Fatma Sultan, Refia Sultan, Cemile Sultan, Münire Sultan, Behice Sultan, Seniha Sultan, Mediha Sultan, Naile Sultan, Bedia Sultan, Samiye Sultan, Şehime Sultan, Sabiha Sultan, Aliye Sultan, Fehime Sultan, Mühibe Sultan, Mukbile Sultan, Naime Sultan, Neyyire Sultan, Behiye Sultan, Zekiye Sultan, Nazime Sultan'dır.

Sultan Abdülhamid'in babası olan 31. Osmanlı padişahı Abdülmecid'in harem hayatı oldukça karışıktır. Abdülmecid'in bilinen eşlerinin sayısı 21'dir. Bunlardan 9'u kadınefendi ve ikballeri iken, geri kalan 3'ü de gözdesidir. II. Abdülhamid'in öz annesi Tirimüjgan Kadınefendi'dir. Ayrıca aynı anneden olma Seniha Sultan adında bir kız kardeşi bulunur. II. Abdülhamid'in annesi genç yaşta öldüğü için Rahime Sultan ona hem manevi hem de üvey annelik yapmıştır. Sultan Abdülhamid tahta çıktığı zaman Valide Sultan olmuştur.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın