Görüş Bildir
Haberler
Stephen Hawking Facebook'ta

Stephen Hawking Facebook'ta

Onedio Medya
25.10.2014 - 13:16 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 12:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, Facebook’a kayıt oldu ve ilk olarak da meraklı biri olmanın bugünün dünyasında çok önemli olduğunu yazan bir mesaj paylaştı.

Stephen Hawking, artık kendi Facebook sayfasında paylaşımlarda bulunacağını ve neden hepimizin burada olduğu ile ilgili düşüncelerini yazmaya başladı.

Yazdığı ilk mesajda; “Evreni oluşturan şeyi her zaman merak ettim. Zaman ve uzay belki sonsuza kadar gizemini koruyabilir ama benim bu konu hakkındaki arayışımı durdurmadı. Birinden diğerine olan bağlantılarımız fazlasıyla gelişti ve şimdi benim de bir şansım olduğuna göre bunu sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Meraklı olun, ben sonsuza kadar meraklı olacağımı biliyorum.”

Bu kadar heyecanla cevap arayan birinin hızlı bir şekilde takipçileri olmasını bekleyebilirsiniz. Hawking, 1.6 milyondan fazla like aldı bile.

Geçen gün kendisini takip edenlere yolladığı ALS’ye destek Ice Bucket Challenge videosuyla sevindirdi. Üç çocuğunun da yanında durup onun adına bunu kabul edip destek olmaları ayrıca sevindiriciydi. Çünkü Hawking geçen yıl zatürre geçirdiği için, başından aşağı buzlu su boca etmesi, kendi sağlığı açısından pekiyi bir şey değil.

Hawking daha sonraki mesajında; “STARMUS festivalinden büyük ölçüde zevk aldım. Bu bir bilim ve rock müzik kombinasyonudur ve ikisini de seviyorum. Astronotların konuşmaları ve neden Sovyetler Birliğinin Neil Armstrong’u ayda yenemedikleri ilgimi çekti. Dokümanı okumam gerekecek çünkü çeviriden hiçbir şey anlamadım.”

Daha sonrasından Richard Dawkins’in uzaylılar hakkındaki konuşmalarından zevk aldığını ve “bazı insanlar benim de robot gibi çıkan sesimden dolayı uzaylı olduğumu düşünüyor” diye bir yaptığı bir espriyle devam etti.

Hawking’i bir uzaylıdan çok karanlıkta yol gösteren bir ışık olarak gören müritleri onu Facebook’ta görmekten son derece memnunlar.

Takipçilerinden Pamela Hughes’un yaptığı yorum en eğlencelilerden biri: “Dikkat, Facebook size zaman genişlemesini öğretebilir. Bir saatinizi sayfaları inceleyerek, makaleleri okuyarak geçirebilirsiniz ama bir bakmışsınız ki gerçek dünyada sekiz saatiniz geçmiş.”

Stephen Hawking’in Facebook karadeliğine ne kadar çekileceği şu anda merak konusu.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0