Görüş Bildir
Haberler
Steam Diğer Bölgelerden Ucuza Oyun Almayı Daha da Zorlaştırıyor

Steam Diğer Bölgelerden Ucuza Oyun Almayı Daha da Zorlaştırıyor

Steam'in bölgesel fiyatlandırma politikasını kötüye kullanan bazı kullanıcılar için Steam daha sıkı önlemler almaya karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Steam candır can.

Steam candır can.

Steam bölgesel fiyatlandırma politikası izlediğinden dolayı her oyunun fiyatı her ülkede aynı değil. Ülkelerin alım gücünce ve diğer faktörlere bağlı olarak sabit bir kur belirleniyor. Yine de oyunun fiyatını belirlemek yayıncı şirkete düşüyor. Bu da neden bazı oyunların çok yüksek fiyatlı olduğunu açıklıyor.

Terraria'dan ele alalım.

Terraria'dan ele alalım.

Terraria'nın Dolar ve Euro olarak 9.99'a satılıyor. Ancak Türkiye mağazasının sabit kuruna göre oyun yaklaşık olarak 18 TL'ye denk geliyor.

18 TL'nin Dolar olarak karşılığı ise 2.07 Dolar şu an ki kur ile. 9.99 Dolar vermektense Steam hesabını Türkiye'de gibi gösterip 2.07 Dolara alabiliyorlar oyunu.

Bizim için yapılan bir fiyatlandırmadan faydalandıkları için Steam bu konu hakkında daha fazla önlem almaya karar vermiş.

Görsellerdeki veriler SteamDB sitesinden elde ettim incelemek isteyenler buradan bakabilir.

Herkes kendisini düşünüyor tabi.

Herkes kendisini düşünüyor tabi.

VPN ile kendini diğer bölgelerde gösteren kullanıcılar için bu olayı daha zor hale getirmiş Steam. Ancak yeterli olmamış gözüküyor ki bundan sonra başka bir bölgeden oyun alacaksanız o bölgeye bağlı bir kredi veya banka kartınızın olması gerekiyor. Tabi ki yine yapmak isteyen bir şekilde yapacaktır ama bu durumdan faydalanmaya çalışan insan sayısı daha da azalacaktır bunun sayesinde.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın