Görüş Bildir
Haberler
Squid Game Sevenler Buraya! Netflix'te Mutlaka İzlemeniz Gereken Reyting Rekorları Kırmış 15 Kore Dizisi

Squid Game Sevenler Buraya! Netflix'te Mutlaka İzlemeniz Gereken Reyting Rekorları Kırmış 15 Kore Dizisi

Burak Sakar
03.10.2021 - 09:15

Netflix’in fenomen haline gelen yeni dizisi Squid Game’i sevip yeni örneklerini arayanlardansanız doğru adrestesiniz. Uzun yıllardır dünya genelinde yüksek seviye diziler üretip uyarlamaların kapısını açan Kore sektörü son yıllarda Netflix ile hayli içli dışlı. Bu vesileyle bunlar arasından 15 özel diziyi yakından inceledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 - Crash Landing On You / 2019, 16 bölüm

1 - Crash Landing On You / 2019, 16 bölüm

Kore'nin iki ucundaki zıtlaşmalardan komedisini yaratan Crash Landing on You, sektörün son zamanlardaki en önemli dizilerinden biri. Final bölümüyle tüm zamanların en çok izlenen üçüncü dizisi olan yapım, yamaç paraşütü yaparken Kuzey Kore'ye düşen Güney Kore'deki bir holdingin mirasçısı Yoon Se-Ri'nin Kuzey Koreli subayla olan aşkını konu ediniyor. Yer yer güldürürken çoğunlukta duygulandırmayı hayli iyi başarıyor.

IMDb: 8,7

2 - Sky Castle / 2018, 20 bölüm

2 - Sky Castle / 2018, 20 bölüm

Sırada Kore tarihinin en çok izlenen ikinci dizisi var. Kore eğitim endüstrisine getirdiği sert eleştirilerle adından sıkça söz ettiren entrika dolu Sky Castle, popülaritesini her geçen gün arttırıyor. Ülkenin üç büyük üniversitesini temsil eden SKY (Seul, Kore, Yonsei)'a girebilmek için gençliklerini feda eden öğrencilerin trajik yaşamlarını konu edinen diziyi halen izlemediyseniz ilk işiniz Netflix'e koşmak olmalı.

IMDb: 8,7

3 - Hospital Playlist / 2020, 24 bölüm

3 - Hospital Playlist / 2020, 24 bölüm

Geçtiğimiz ay ikinci sezon ilk bölümüyle Kore televizyon tarihinin en iyi açılışına imza atan Hospital Playlist, bir hastanedeki sağlık personeli ve hastalarının umutsuzca verdikleri mücadeleyi konu ediniyor. Kore'de hayli revaçta olan hastane dizilerini 1999 yılında aynı tıp fakültesinden mezun olan beş doktor üzerinden işleyen dizinin ikinci sezonu da geçtiğimiz hafta Netflix Türkiye’ye geldi.

IMDb: 8,8

4 - The World of the Married / 2020, 16 bölüm

4 - The World of the Married / 2020, 16 bölüm

Özgünlüğüyle kalplerimizde yer kazanan Kore dizilerinde uyarlama görmeye pek alışkın değiliz. Ancak ülkesinde tüm zamanlar rekoru kıran The World of the Married büyük bir istisna. Ülkemize Sadakatsiz adıyla da uyarlanan BBC dizisi Doctor Foster’dan uyarlanan dizi, her şeye sahip gibi görünürken kocası ve çevresindeki diğer insanlar tarafından ihanete uğrayan aile hekimi Ji Sun Woo'nun yaşadığı zorlukları konu ediniyor.

IMDb: 8,1

5 - Mr. Sunshine / 2018, 24 bölüm

5 - Mr. Sunshine / 2018, 24 bölüm

Kore dizilerine ön yargısı olanları dahi kendine hayran bırakan dizilerden Mr. Sunshine, 1900'lerin başında Kore'de yaşanan Japon baskına direnmeye çalışan erdemli Kore ordusunun mücadelesini konu ediniyor. Bu süreçte filizlenen bir aşk hikayesini merkezine alan dizi, Kore'nin hüzün dolu tarihine görkemli bir bakış sunuyor.

IMDb: 8,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 - Itaewon Class / 2020, 16 bölüm

6 - Itaewon Class / 2020, 16 bölüm

Geçtiğimiz yıl Kore'de büyük yankı uyandıran JTBC dizisi Itaewon Class, amiyane tabirle Ezel'in Kore versiyonu. Kısa sürede Kore tarihinin en çok izlenen 10 dizisi arasına girmeyi başaran yapım, kader kurbanı eski bir hükümlünün hayata yeniden tutunuşu ve ondan babasını alanlarla verdiği intikam mücadelesini konu ediniyor. Ters köşe kaliteli dizi sevenler, evet, doğru yerdesiniz.

IMDb: 8,2

7 - Signal / 2016, 16 bölüm

7 - Signal / 2016, 16 bölüm

Kore tarihinin en efsane filmlerinden Memories of Murder'ı sevenlerdenseniz bir adım yaklaşın. Kore'de davaları kökünden etkileyen zaman aşımı kanunun değişmesiyle birlikte eski cinayetleri çözmeye çalışan bir polis ekibinin hikayesini anlatan Signal, 2015 yılından bir profil uzmanı ile 1989 yılından bir dedektifin zaman ötesi iletişimini merkeze alıyor. Ve unutmadan, güzel göreceğiz çocuklar, güneşli günler.

IMDb: 8,6

8 - Hotel del Luna / 2019, 16 bölüm

8 - Hotel del Luna / 2019, 16 bölüm

Kore usulü romantizmini fantastik öğeleriyle enfes bir senteze sokan Hotel del Luna'sız bir liste düşünülemezdi. Müşterilerin sadece hayalet olduğu bir otelde yönetici ile otelin sahibi arasındaki ilişkiyi inceleyen dizi, hayatı ve yaşadıklarımızı sorgulatması noktasında da çok başarılı. Goblin'i sevenlerdenseniz, sakın es geçmeyin.

IMDb: 8,2

9 - Prison Playbook / 2017, 16 bölüm

9 - Prison Playbook / 2017, 16 bölüm

Listede mümkün olduğu kadar farklı türlerden önermeye dikkat ediyoruz. Şimdi sıra komedide. En düşük modunuzda bile sizi güldürme garantili Prison Playbook, Amerikan beyzbol ligine transfer olmadan bir gün önce karıştığı bir olaydan dolayı hapis cezası alan bir beyzbol oyuncusunun yaşamını konu ediniyor. Ve evet haklısınız, Koreliler hapishane-dostluk ikilisini çok iyi sentezliyor.

IMDb: 8,4

10 - The Uncanny Counter / 2020, 16 bölüm

10 - The Uncanny Counter / 2020, 16 bölüm

Pandemi döneminde Kore televizyonlarının en çok izlenen dizileri arasına giren The Uncanny Counter, kendilerine Counter adını veren, her biri ayrı özel yeteneğe sahip bir takım gencin maceralarını konu ediniyor. Kötü ruhları yakalamayı amaçlayan bu grup biraz anime havası çokça da kaliteli aksiyon sahneleriyle nefis bir seyirlik. Hem güldüren hem ağlatan örneklerden.

IMDb: 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 - Guardian: The Lonely and Great God / 2016, 16 bölüm

11 - Guardian: The Lonely and Great God / 2016, 16 bölüm

Ağlamaktan gözlerinin helak olmasını, aşkı ve dostluğu dibine kadar yaşamak isteyenleri sahneye alalım. Son yılların en ses getiren Kore dizilerinden Goblin, ölümsüz hayatını sonlandırmak için bir kadınla evlenmek zorunda olan Kim Shin'in hafıza kaybı sorunları çeken ölüm meleği ile beraber arasında geçenleri konu ediniyor.

IMDb: 8,6

12 - My Mister / 2018, 16 bölüm

12 - My Mister / 2018, 16 bölüm

Önümüzdeki aylarda Türkiye'ye de uyarlanması beklenen My Mister, kırklı yaşlarındaki bir adam ile 20'lerindeki bir kadının hayatlarındaki zorluğu konu ediniyor. İyiliğin ve iyi olmanın öyküsü. Hayatın içinden, rahatlatıcı ve dingin bir dizi arayanlar, ilacınız fazla uzakta değil, bu dizinin içinde.

IMDb: 9,1

13 - Arthdal Chronicles / 2019, 18 bölüm

13 - Arthdal Chronicles / 2019, 18 bölüm

Nielsen Korea'ya göre 250 milyonu aşkın izleyicisiyle rekorları alt üst eden savaş dizisi Arthdal Chronicles, antik Çağ'da Arthdal isimli kurgusal bir diyarda geçiyor. Kaderinde Arthdal'ın sonunu getirmek olan bir çocuğun doğumuyla gelişen olayları konu edinen dizi için sıklıkla Game of Thrones benzetmesi yapılmıştı. İnsanların birleşirken dahi aslında nasıl ayrıştığını gösteren nefis bir fantastik kurgu.

IMDb: 8,4

14 - Law School / 2021, 16 bölüm

14 - Law School / 2021, 16 bölüm

Bu yılın en gösterişli performanslarından birine imza atan Law School, prestiji yüksek bir hukuk fakültesindeki profesör ve onun öğrencilerinin karşılaştığı emsalsiz bir davayı konu ediniyor. İlk bölümlerde hukuksal terimlerin fazlalığı seyir zevkini bölse de sabredin, bu yılın kesinlikle en iyi dizilerinden. Gizemini son bölümüne kadar koruması ve hukuk konusundaki gerçekçi senaryosu, diziyi ülkemizde keşfedilmemiş bir cevher yapıyor.

IMDb: 8,1

15 - Stranger / 2017, 32 bölüm

15 - Stranger / 2017, 32 bölüm

New York Times'ın yılın en iyileri listesine aldığı başka bir Kore dizisi olan Stranger, cesur bir kadın dedektifin yardımıyla siyasi yozlaşmanın ortasında cinayet vakasını çözmeye çalışan bir savcının hikayesine odaklanıyor. Çalışkan Kore toplumundaki yolsuzluk ve yozlaşmaya dair fazlasıyla realist ve can acıtıcı bir bakış. Gerçek hikayeden esinlenilmesi dizinin şok edici etkisini pekiştiren bir başka unsur.

IMDb: 8,6

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
21
6
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özlem

Hiçbir yerde adı geçmiyor ama Chicago Typewriter da izlemelisiniz. Bununla beraber Penthouse, Vincenzo, The Devil Judge, Class of Lies, Sweet Home, Flower of... Devamını Gör

Sky Castle psikolojik olarak çok etkiliyor insanı, Law School cidden efsane, Goblin ve Itaewon Class izlenmeye değer. Listede yok ama Vincenzo dizisini de ta... Devamını Gör

Athena Manoukian

Bu listeye kore televizyonunun efsanesi ve uluslararası olarak Kore elçisi sayılabilecek kadar popüler olan kült yapım Boys Over Flowers'ı nasıl almazsınız 😶