Görüş Bildir
Haberler
Spotify'dan Tartışma Yaratan Yeni Gizlilik Politikası İçin Açıklama

Spotify'dan Tartışma Yaratan Yeni Gizlilik Politikası İçin Açıklama

ATKN
22.08.2015 - 18:48 Son Güncelleme: 23.08.2015 - 00:39

Gizlilik politikasını değiştirerek kullanıcıların kişisel bilgilerine erişim izni isteyen Spotify, gelen tepkilerden dolayı konuya açıklık getirme gereği duydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevrimiçi müzik hizmeti veren Spotify, geçtiğimiz gün gizlilik politikasını değiştireceğini açıklamıştı. Spotify’ın yeni gizlilik politikası, kullanıcıların rehber, resim, video ve medya dosyaları gibi verilerine erişim izni istiyordu. Spotify’ın bu isteği çok büyük tepkilere neden olmuştu.

Spotify olumsuz tepkilere daha fazla sessiz kalamadı ve bugün yeni gizlilik politikasına bir açıklık getirdi. Geri adım atmak yerine “özür” niteliğinde bir açıklama yapan Spotify, yeni gizlilik politikasından vazgeçmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Spotify, açıklamasında kimsenin bilgilerini ifşa etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını bu erişim izinlerinin daha iyi hizmet vermek için yapıldığını belirtti. Spotify ayrıca izin isteği veriler için tek tek açıklamalarda bulundu:

Fotoğraf ve Video: Biz izniniz olmadan fotoğraf arşivinize asla erişemeyiz. Eğer fotoğraflarınıza erişim izni verirseniz, arşivinizdeki fotoğraflar size özel olarak oluşturulan çalma listeleri gibi yeniliklerde kullanılacak ve bunları sadece siz görüntüleyebileceksiniz.

Yer: Biz izniniz olmadan konumunuza ulaşamayız. Eğer konumunuza erişim izni verirseniz, size özel müzikleri ve kişiselleştirilmiş çalma listelerini yakınınızda en çok dinlenen parçaları yine size özel olarak yayınlayacağız.

Ses: Cihazınızın mikrofonuna sesli komutlar ile Spotify uygulamasını yönetmek için erişmek istiyoruz. Eğer mikrofona erişim izni verirseniz Spotify’ı ses komutları ile yönetebileceksiniz.

İletişim (Rehber): Spotify bir sosyal platform ve birçok kişi şarkıları arkadaşları ile keşfetmek, çalma listelerini ve müzikleri paylaşmak istiyor. Eğer rehbere erişim izni verirseniz dinlediğiniz şarkıları rehberiniz ile paylaşabilirsiniz.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0