Görüş Bildir
Haberler
Sporseverler Buraya! İşte Kardiyo Sonrasında Tüketebileceğiniz Harika Alternatifler

Sporseverler Buraya! İşte Kardiyo Sonrasında Tüketebileceğiniz Harika Alternatifler

Sağlıklı bir vücut için; %30 spor, %70 beslenme

Metabolizmanızı hızlandırmak ve daha sağlıklı bir hayat yaşamak istiyorsanız spor yapmanız şart. Fakat kas kütlenizi korumanız ve yağ yakımını için spor öncesi ve sonrası tükettiğiniz besinler çok önemlidir. Kardiyo öncesi özellikle enerji yoğunluğunu arttırmanız ve kas erimelerini önlemeniz için kaliteli karbonhidratları tüketmeniz gerekmektedir. Kardiyo sonrası ise özellikle protein sentezini arttırarak yeni kas yapımının sağlanması, azalan karbonhidrat depolarının yeniden doldurulması ve kaybedilen sıvının yerine konulması için önemlidir.

Granola barlar

Granola barlar

Özellikle spor öncesi veya sonrası yemek yemek için yeterli vaktiniz yoksa granola barlar sizin için doğru seçenek olabilir. Yanınızda kolaylıkla taşıyacağınız bu barlar sayesinde hem istediğiniz forma ulaşacak hem de yemek saatinizi kaçırmamış olacaksınız.

Ton balıklı salata

Ton balıklı salata

100 gram ton balığı yaklaşık 23 gram protein içermektedir. Bu şekilde kas yapımına katkıda bulunur. Aynı zamanda içeriğindeki Omega-3 sayesinde kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcıdır. Aynı zamanda yeşil yapraklı sebzelerle birlikte tüketildiğinde hem gerekli vitamin ve mineralleri almış hem de içeriğindeki lif oranı sayesinde bağırsak sağlığınızı korumuş olursunuz.

Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi, içeriğindeki E vitamini, magnezyum ve potasyum sayesinde son zamanlarda sporcuların gözdesi haline gelmiştir. Aynı zamanda lif oranının yüksek olmasından kaynaklı acıkma süresini uzatır ve tatlı krizlerini engeller.

Kepekli makarna

Kepekli makarna

Makarnanın kalori ve yağ oranı çok düşüktür. Özellikle kepekli makarna içerdiği lif ve besleyicilik açısından çok zengindir. İçeriğindeki lif sayesinde kan şekerini birden çıkarıp düşürmez. Bu şekilde hızlı bir şekilde acıkmazsınız ve enerjiniz çabuk azalmaz.

Izgara somon

Izgara somon

Somon balığı protein miktarı bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan yağ asitleri sayesinde de kas yapımına yardımcıdır.

Izgara tavuklu salata

Izgara tavuklu salata

Tavuk eti insan vücudunda üretilemeyen bazı aminoasitleri içerir. Sağlıklı kas gelişimi ve yaşam için bu aminoasitlerin alımı zorunludur. Izgara tavuklu bir salata yiyerek hem bu aminoasitleri vücudunuza almış olursunuz hem de salatanın yüksek lif oranı sayesinde kan şekeriniz dengelenir ve bağırsaklarınız daha rahat çalışır.

Diyet ekmekli sandviçler

Diyet ekmekli sandviçler

Bu ekmeklerin kalorilerinin düşük olması yanında lif oranları da oldukça yüksektir. Bu sayede hem az kalori almış hem de vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineralleri sağlamış olursunuz.

Karabuğday salatası

Karabuğday salatası

Karabuğday düzenli olarak günde 30 gram tüketilmesi halinde kan damarlarını genişletir ve onları korur. Bu durum da kaslarınıza daha fazla kan gitmesine neden olacak ve kas gelişiminize katkı sağlayacaktır.

Yulaf, süt, ceviz ve muz

Yulaf, süt, ceviz ve muz

Yulaf en kaliteli karbonhidratlardan birisi olarak görülüyor. Bu sayede hem uzun süreli enerji sağlıyor hem tok tutuyor hem de içeriğindeki protein ve lif miktarı sayesinde sporcuların kas gelişimine katkıda bulunuyor.

Badem sütü

Badem sütü

İçeriğindeki protein sayesinde vücudun büyümesinde ve onarımında etkilidir. Aynı zamanda yapısında bulunan manganez sayesinde kemiklerin daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar.

Su

Su

Spor yaparken özellikle kardiyo antrenmanlarından sonra yoğun oranda sıvı kaybetmiş oluruz. Spor sonrasında ise kaybettiğimiz bu sıvıyı yavaş yavaş yerine koymamız gerekir. Yalnız dikkat edilmesi gereken iki kural var. Birincisi spor sonrası içeceğiniz su asla soğuk olmamalıdır. Vücudun daha iyi kullanabilmesi için ılık su tercih etmelisiniz. İkincisi ise spor sonrasında bir anda fazla miktarda su içmek oldukça zararlıdır. İçmeniz gereken miktarı gün içine yayarak tüketmelisiniz.

Barbunya

Barbunya

Tam bir protein deposu olan barbunya aynı zamanda glisemik indeksi düşük karbonhidratlar içermektedir. Aynı zamanda içeriğindeki lif, E vitamini, B vitamini, kalsiyum, demir ve çinko sayesinde hem kalp damar hem de bağırsak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Esmer pirinç

Esmer pirinç

Beyaz pirince göre daha yavaş sindirilen esmer pirinç aynı zamanda beyaz pirince göre daha fazla lif içeriyor. Kaliteli bir karbonhidrat grubundan olan esmer pirinç içeriğindeki B vitamini ve potasyum sayesinde yulaf yerine de tüketilebiliyor.

Soya

Soya

Soya proteininin üzerine yapılan araştırmalar bu protein çeşidinin kas yapımı ve gelişmeyi etkileyen whey proteini kadar etkili olduğunu göstermiştir. Özellikle vejeteryan sporcular için çok iyi bir protein kaynağıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
16
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Allfather

Granola barlar glikoz şurubu Vs. İçeriyor. Tüketirken dikkatli olun veya tüketmeyin.