Görüş Bildir
Haberler
Spor Salonundaki Hedeflerinize Ulaşmanızı Engelleyen 8 Kötü Alışkanlık

Spor Salonundaki Hedeflerinize Ulaşmanızı Engelleyen 8 Kötü Alışkanlık

Aden
20.05.2023 - 08:17

Spora başladınız ve kas kütlenizi arttırmak istiyorsunuz ama uzun çabalarınızın ardından sonuç göremiyor musunuz? Aslında sebebi çok basit. Hedefiniz ne olursa olsun istediğiniz sonuca ulaşmak için dikkat etmeniz gereken alışkanlıklar aynıdır. Bugün kas kütlesi kaybına ve hedeflerinize ulaşamamanıza neden olabilecek sekiz kötü alışkanlığı inceleyeceğiz.

Kaynak: https://www.mensjournal.com/health-fi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşırı ve yoğun tempolu antrenmanlar yapıyorsunuz.

Haftada 3-4 kez antrenman yapmak kaslarınızı geliştirmek ve korumak için önemlidir. Ancak aşırı antrenman yapmak gelişiminizin durmasına yol açabilir. Bu durum, sürekli yoğun antrenman yaparak yeteri kadar dinlenmeyen kişilerde görülür ve güçsüzlüğe neden olabilir. Bunu önlemek için antrenmanlar arasında kendinize yeterli dinlenme süresi sağlamalı ve düşük templo egzersizlerle (yoga veya yürüyüş gibi) aktif kalmalısınız.

2. Protein tüketimini ihmal ediyorsunuz.

2. Protein tüketimini ihmal ediyorsunuz.

Vücuttaki hücrelerin yaklaşık %20'si protein içerir ve kas kütlesi oluşturmak ve korumak için protein tüketimi önemlidir. Protein, kas gelişimini hızlandırmamıza ve yoğun antrenmanlardan sonra dinlenmemize yardımcı olur. Günde vücut kütleniz başına 1,2 ile 2,0 gram arası protein tüketmeli ve dengeli bir diyetle beslenmeye özen göstermelisiniz.

3. Yeterli kalori almıyorsunuz.

Yeterli kalori almadığınızda, vücudunuzu zorlamış olursunuz ve kas gelişimini engelleyen kortizol seviyelerini yükseltirsiniz. Ayrıca, vücudunuza yeterli besin ve dinlenme süresi sağlamadığınızda metabalizmanız kaslarınız yakıt olarak kullanılır. Kas gelişimi için beslenme konusunda yardım almanız gerekiyorsa, bir beslenme uzmanına danışarak doğru bir plan oluşturabilirsiniz.

4. Aşırı kardiyo yapıyorsunuz.

4. Aşırı kardiyo yapıyorsunuz.

Aşırı kardiyo yapmak da enerjinizi tüketir ve sonuç olarak, ağırlık antrenmanları için yeterli enerjiniz kalmaz. Kardiyo sağlık için önemli olsa da, hedefiniz kas kütlenizi artırmak ise ağırlık kaldırmaya odaklanmalı ve hafif ya da orta tempolarda kardiyo egzersizleri yapmalısınız.

5. Uzun süre susuz kalıyorsunuz.

5. Uzun süre susuz kalıyorsunuz.

Dehidrasyon güç kaybına neden olarak antrenmanınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Egzersiz öncesi ve sonrasında yeterince su içmeniz performansınızı %25 artırabilir. Susuz kalmamak için günlük 3 litre su için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Spor salonunda zamanınızı doğru kullanmıyorsunuz.

6. Spor salonunda zamanınızı doğru kullanmıyorsunuz.

Spor salonunda zamanınızı daha iyi kullanın ve süper setlerle daha iyi sonuçlar elde edin. Bir kas grubu çalışırken, diğer kas grubu dinleneceği için doğru bir şekilde yapılan süper set mükemmel sonuçlar verebilir. Çevrenizdeki diğer kişiler telefonları ile uğraşırken kaç set yapabileceğinize şaşıracaksınız.

7. Uzun süre aynı rutin ile devam ediyorsunuz.

7. Uzun süre aynı rutin ile devam ediyorsunuz.

Vücut, en yoğun antrenmanlara bile hızla uyum sağlar. Bu yüzden ona sürekli olarak farklı hareketlerle meydan okumak çok önemlidir. Özellikle spor salonunda rutine girmek kolaydır. Ancak bu, vücudunuzun otomatik pilot moduna geçmesine neden olabilir. Antrenmanlarınızı dinamik tutun ve farklılıklar ekleyin.

8. Uykunuzu yeterli alamıyorsunuz.

8. Uykunuzu yeterli alamıyorsunuz.

Uyku, zihinsel ve fiziksel sağlık için temel bir gerekliliktir. Yeterli uyku almak, kas onarımına yardımcı olur ve antrenmanlarınızı engelleyecek uzun süreli yorgunluğu önler. Bu sayede kaslarınızın gelişimini ve korunmasını destekleyen sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın