Görüş Bildir
Haberler
Soylu'dan Yeni Açıklama: 'Kim Yolsuzluk ve Hırsızlık Yapıyorsa Allah Belasını Versin'

etiket Soylu'dan Yeni Açıklama: 'Kim Yolsuzluk ve Hırsızlık Yapıyorsa Allah Belasını Versin'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili bir kez daha konuştu. Soylu, 'Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Kimin ayağına bastığımızı biliyoruz. Kim yolsuzluk ve hırsızlık yapıyorsa Allah belasını versin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis’te ‘Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda konuştu. Sedat Peker’in iddialarına değinen Soyu, şu ifadeleri kullandı:

Biz intikam alınacak adamlarız, ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler müsaade etmedik. Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor.

Kimin ayağına bastığımızı biliyoruz. Kim yolsuzluk ve hırsızlık yapıyorsa Allah belasını versin. Bugün 27 mayıs Türkiye’de yalan ve iftiralar üzerinden başbakan asıldı bakanlar asıldı.

27 Mayıs süreci günceldir. Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır.

'Faili meçhul yok'

Bakan Soylu, 2020 yılında Türkiye'de faili meçhul kadın cinayeti olmadığını aktararak,Cinayet işlendikten sonra kaçmıyor. Buradaki davranış şeklini tüm yönleriyle çözmek gerekiyor. Bu işin lideri Aile Bakanlığı. Bu sadece kollukla çözülecek bir şey değil. Bir kadın gidecek, karakolun önünde bekleyen polise ‘zor durumdayım' diyecek ve polis de ‘git, şikayetçi ol' diyecek. O zaman görevden alınma ile karşı karşıya kalır, o kadına yardımcı olacak. 112, 156 arandığında savsaklama varsa hesabını sorarım” dedi.

'Kadın ölümü azalan bir eğilimle gidiyor'

'2014 ile 2020 arasında kadın ölümü azalan bir eğilimle gidiyor” şeklinde konuşan Soylu, aile içi şiddet olaylarında da nüfus artışına rağmen yatay bir seyir olduğunu belirtti.

Soylu, “2020 yılında ilk 4 ay 77 bin 575 olay yaşandı. Mağdur kadın sayısı 71 bin 405, tedbir kararı verilen önleyici ve koruyucu kişi sayısı 119 bin 530. 2021 yılında 73 bin 867 olay yaşandı. Mağdur kadın sayısı 65 bin 998, tedbir kararı verilen önleyici kişi sayısı 91 bin 394. Ben bu rakamların düşeceğine inanıyorum, çünkü kadınların nereye ulaşacağını tam anlamıyla öğrettik” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
387
154
112
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
umuut

Kendi kendine bela okuyanı ilk kez gördüm

Gökberk

Amin ama vermiyor

Filter

O ondan değildir bakanım. Öyle bir mideniz var ki ne yeseniz farketmiyor. Bir tabir vardı onun için ama unuttum şimdi :)