Görüş Bildir
Haberler
Dolar/TL Kuru 8.50'yi Geçti

Dolar/TL Kuru 8.50'yi Geçti

Güne 8,4620 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru, akşam saatlerinde gerçekleşen yaklaşık yüzde 1'lik artışla 8.5439'a kadar yükseldi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kapanışı 8.43 seviyesinden gerçekleştiren ve güne 8,4620 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru, akşam saatlerinde gerçekleşen yaklaşık yüzde 1'lik artışla 8.54 seviyesini gördü.

Döviz piyasasında işlemler bir süreden beri 8,50 seviyesinin hemen altında dar bant içinde gerçekleşiyordu. Hacimlerde ve katılımcı sayısında azalma vardı.

Kurdaki yükselişle ilgili olarak BloombergHT’ye bilgi veren bankacılar, akşam saatlerinden sonra 8,50’nin üzerine çıkan fiyatlamanın yurt dışı bankaların talepleri ile bir anda hızlandığını belirterek oluşan talebin nedenlerinden biri olarak bugün New York Times’da yer alan ABD Başkanı Joe Biden’ın altyapı yatırımlarını artırmak için teklif edeceği 6 trilyon dolarlık bütçenin uzun vadeli tahvil getirilerinde yarattığı yükselişi de gösterdiler. Haberin ardından ABD 10 yıllık tahvil getirisi yeniden %1,60’ın üzerine çıktı.

Euro/TL kuru da yüzde bir artışla 10.4324 seviyesini gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
17
8
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

akpli bi trol olsam petrol bulduk dış güçler saldırmaya başladı derim:D lozana da gönderme olur böylece:D

Kal El

Dogalgaz bulduyduk onu cikaramadan petrol bulduk iyimi:)) uzayda da ilk yasami bunlar bulduk derse oyum akp’ye:)

Mr.Hate

Dünyanın yatırım yapılacak en riskli ekonomisi olan ülkeler sıralamasında ilk üçe girdiğimiz için bu doların yükselişi devam edecek. Tişikkirler AKePe!

umuut

Amerika bizi kıskanıyor