Görüş Bildir
Haberler
Soylu'dan Diyarbakır'daki Patlamaya İlişkin Açıklama: Gözaltı Sayısı 5'e Yükseldi

Soylu'dan Diyarbakır'daki Patlamaya İlişkin Açıklama: Gözaltı Sayısı 5'e Yükseldi

Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle sekiz polis yaralanırken, gözaltı sayısı 5'e yükseldi. Patlamaya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilen birisi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Diyarbakır Mardin kara yolu Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkiisinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlamada yaralanan 8 polis 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen, 1 sivil ve 8 polis memurunun yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Görevlendirilen cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla ilgili 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı, gözaltı sayısının 5'e yükseldiği öğrenildi.

'Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti'

'Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya yönelik açıklamalarda bulundu.

Olayın faili olduğu belirtilen 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Soylu, 'Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilen birisi' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, bombanın uzaktan kumandalı bir düzenekle patlatıldığını, aracın ise kiralık olduğunu söyledi. Bombanın türüne yönelik soru soran gazeteciye ise 'Bombanın türü değerlendirildikten sonra açıklanır. Siz benden daha iyi biliyorsunuz detayları' yanıtını verdi.

Soylu şunları söyledi:

'Bir saat bile olmadan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüz hem bu arabayı buraya bırakanı hem bombayı yerleştireni Lice istikametinde yakaladılar. Hemen sorguladılar ve sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilen birisi. Soruşturmanın çerçevesi içerisinde 5 kişi şu anda gözaltında. Alınan bilgiler doğrultusunda operasyonumuz devam edecek. Huzurumuzu bozmak isteyen terör örgütlerine bu fırsat verilmeyecektir. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Doğu ve güneydoğru refah içerisinde olacak. PKK ortadan kalkacak, mücadelemiz devam edecek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da patlamaya ilişkin yaptığı paylaşımda, 'Diyarbakır’da polislerimizi taşıyan servis aracının yanında başka bir aracın patlaması sonucu 8 polisimiz yaralanmıştır. Görevlendirilen ambulanslarla hastanelere nakledilen yaralılarımızın genel durumları iyi. Çok geçmiş olsun' diye yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın