Görüş Bildir
Haberler
Söylendiğinde Kuyruğu Dik Tutmayı Sağlayan İddialı 11 Klişe Cümle

Söylendiğinde Kuyruğu Dik Tutmayı Sağlayan İddialı 11 Klişe Cümle

Zarife Gelgit
15.08.2016 - 15:23

Bazı cümleler vardır tartışmayı bitirip bize kuyruğu dik tutma şansı kazandırır. Ağzımızdan çıktıktan sonra sohbetin konusu değişir biz de son lafı etmiş oluruz. Uygun yerde kullanılınca makam mevki sahibi oluruz lakin garantisi yok; bazen kavga çıkarır, sopa yememize bile sebep olabilir. Bazen de yediğimiz hurma olup gün gelir bir yerlerimizi tırmalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Duruşumu bozmadım!"

Cümleyi kurana saldırmışlardır, ağır tahrik altındadır, aslında çok ağır cümleler söyleyecektir amaaaaa onun bir duruşu vardır ve bu 'duruş' o cümleleri kurmasına, tekme yumruk girişmesine müsaade etmez!

2. "Kısmet bu işler"

'Yaniii işte yanımdakine de ayıp olmasın ama hiiiiiiiç niyetim yog!' denilemeyecek ortamlarda birtakım metafizik güçlere havale edildiğinin ifadesidir. Ne şiş yanar ne kebap, Kuyruk dik alın ak...

3. "Ciddi Düşünüyoruz"

Birlikte yapılan bir eylemdir. İlişki vardır. Hakkında uzun soluklu oturup düşünülmüştür. Ciddidirler. Etrafa evleniyorum havası basılırken -nedense- söylenir. Bu cümle kurulduktan sonra ya herro ya merro! Bazıları da hep ciddi düşünür.

4. "Kimsin sen?"

Soru cümlesi değil, aman dikkat! Mevkiye ya da cüsseye güvenmeyen kuramaz. Sonrasında yumruklar konuşur. Kuyruğu kıstırıp yusuf yusuf kaçmak da var.

5. "Alnımızda ne yazıyorsa, o!"

Konu hakkında fazla konuşmaya gerek yok, neyse o işte, denilecek durumlarda yazgıya sığınıldığını ifade eder. 'ya, ya... öyle valla' denilerek başka konuya geçilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Biz bu işin okulunu okuduk"

Hayır, şimdi dürüst olalım; kimse sallamadı, soylediklerini takmadı hemen diplomaya yanlanır. Hani hayat okulundan mezunluk, hani en güzel okul tecrübeydi? Millet içinden 'yav he he' dedi bile.

7. "Adam gibi adamım!"

'Kimse de yoğurdum ekşi demez'

8. "Benim kocam yapmaz"

Bu cümle söylendiği zaman duyan herkes gizli bir kronometre açar; tek tek kuran kadını teselli edecekleri cümleleri hazırlar, sabırsızlıkla o anı beklerler. Beklenen olunca kurulan son cümle 'Yok kardeş yok. Cocuğum yemez, kocam yapmaz demeyeceksin.' olur.

9. "Bekarlık sultanlıktır"

Ağız yaya yaya söylenir bir de... 'Yav evlenip n'apcam?' eklenir sonuna. Evde dört adam her akşam makarna yapmaktan iflahı kesilmiş ama sorsan sultan! Senin de kuyruk dik, dalgana bak. Yüzüne söylemiyoruz, tuvalete bir yere git de arkandan konuşalım.

10. "Ben sarhoj olmam"

Hep aynı laf, hep aynı hikâye. Arkadaş herkesten önce sarhoş olan sensin neden bu ısrar, neden bu inat? Kimse de sormuyor ki, kendi kendine söyleyip kendi kendine yalanlıyorsun. Yazık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Benden iyisine layıksın"

Bundan sonra bir şey olsa ve bunu söyleyenlere 'Evet ya fark ettiğine sevindim' diye karşılık verilse.... Ama yoooo duyan taraf metanetini koruyup olgunlukla konuşmanın sonunu bekler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın