Görüş Bildir
Haberler
Soykırımlardan Savaşlara Tarihin Karanlık Sayfaları Arasında Kalmış Korkunç Olaylara Işık Tutuyoruz!

Soykırımlardan Savaşlara Tarihin Karanlık Sayfaları Arasında Kalmış Korkunç Olaylara Işık Tutuyoruz!

esma çetin
29.01.2023 - 08:19

Dünya tarihi savaşlar, kayıplar ve acılarla dolu. Ama bazı olaylar var ki 'Bu kadarı da canilik!' dedirtiyor. Tarihin tozlu sayfalarını sizler için araladık ve bu zamana kadar yaşanmış en korkunç olaylardan bazılarını derledik. Hadi buyurun detaylara 👇

Kaynak: https://worldhistory.quora.com/Whats-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kongo

1. Kongo

II. Leopold yönetimindeki Belçikalı sömürgeciler, Kongo halkına yıllarca zulmetti. Leopold Kongo'daki 'vahşi insanları din yoluyla uygarlaştırdığını' söylüyordu ancak Kongo'da yaşanan şeyin adı zulüm ve sömürüydü. Kongo'nun bu kadar önemli olmasının sebebi de fildişi ve kauçuktu.

İtaat etmeyen yerel halkın ise elleri ve ayakları kesilirdi. Sömürgeciler köylüleri kırbaçladı ve köylerini yaktılar. 10.000.000 yerli, bu eziyetlerden ve tedavi edilmeyen hastalıklardan dolayı öldü.

2. Holokost

2. Holokost

II. Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin, Romanların, eşcinsellerin, engellilerin ve Nazi rejimi tarafından 'yaşamaya değmez' sayılan diğer kişilerin toplu imhasına Holokost deniliyor.

Toplama kamplarının ve gaz odalarının kullanılması da dahil olmak üzere Holokost sırasında işlenen vahşetlerin boyutunun son derece rahatsız edici olduğunu söylememize gerek bile yok!

3. Ruanda soykırımı

3. Ruanda soykırımı

Ruanda soykırımı, Ruanda İç Savaşı sırasında 7 Nisan ve 15 Temmuz 1994 tarihleri arasında gerçekleşti. Soykırımda 800.000 kadar insanın öldürüldüğü tahmin edilmektedir. Yaklaşık 100 günlük bu süre boyunca, Tutsi azınlık etnik grubunun üyeleri Hutu milisleri tarafından öldürüldü.

4. Köle ticareti

4. Köle ticareti

Afrika köle ticareti, milyonlarca Afrikalının zorla evlerinden alınıp Amerika'da köle olarak satıldığı bir ticaret sistemiydi. Köleleştirilmiş insanlara yönelik acımasız muamele dünyanın dört bir yanındaki toplumlar üzerinde kalıcı bir etki bırakmıştır.

5. Bangladeş Kurtuluş Savaşı

5. Bangladeş Kurtuluş Savaşı

1971'de Bangladeş Kurtuluş Savaşı sırasında Pakistan askerleri ve yerel işbirlikçileri, Bengal halkına terör estirdi. 200.000 kadın tecavüze uğradı ve bu saldırılardan yaklaşık 25.000 çocuk doğdu. Askerler, kadınları canlı kalkan olarak kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Terör Gecesi"

6. "Terör Gecesi"

15 Kasım 1917'de, oy hakkını savunan 33 kadın, Beyaz Saray'dan alınarak gözaltına alındı. 33 kadın da gözaltı süreleri boyunca fiziksel şiddete uğradı. Sırf oy haklarını kullanmalarını engellemek için tüm kadınlara acımasızca işkence yapıldı.

7. Gözyaşı Yolu

7. Gözyaşı Yolu

Gözyaşı Yolu, Amerikan tarihinde binlerce Yerli Amerikalının atalarının topraklarından zorla çıkarıldığı bir sürgündür. Sürgün 1830'ların sonlarında gerçekleşti

Trail of Tears (Gözyaşı Yolu)'tan etkilenen Kızılderili kabileleri arasında Cherokee, Muscogee (Creek), Seminole, Chickasaw ve Choctaw vardı. Bu kabileler uzun süredir güneydoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyordu, ancak federal hükümet beyaz yerleşimcilere yer açmak için onları ortadan kaldırmaya çalıştı.

8. Holodomor

8. Holodomor

Holodomor, büyük acılara ve can kaybına neden olan yıkıcı bir kıtlıktı. Kıtlık kötüleştikçe, insanlar hayatta kalabilmek için ot ve diğer bitkileri yemek veya yamyamlık gibi aşırı önlemlere başvurmak zorunda kaldı.

9. Nanjing Katliamı

9. Nanjing Katliamı

1937'nin sonlarında, Nanjing şehrinin Japon işgali sırasında aralarında çocuklar ve yaşlıların da bulunduğu 20.000'den fazla kadın tecavüze uğradı. Bu yüzden Nanjing katliamı, Nanjing Tecavüzü olarak da adlandırılır.

Katliamda tahminen 150.000 savaş tutsağı ve 50.000'den fazla erkek sivil katledildi. Binlerce ceset, nehir suyu kırmızıya dönene kadar Yangtze Nehri'ne atıldı.

10. Bosna Savaşı

10. Bosna Savaşı

1992 ile 1995 yılları arasında Bosna-Hersek'te meydana gelen bu savaşta binlerce insan öldü. Savaş, Yugoslavya'nın dağılmasının bir parçasıydı. Bosna Savaşı, çoğunlukla Sırp güçleri tarafından gerçekleştirilen şiddetli çatışmalar ile karakterize edildi. Saraybosna kuşatması ve Srebrenica katliamı gibi olaylar daha sonra çatışmanın simgesi haline geldi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
15
9
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın