Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Nedir ?

Sosyal Medya Nedir ?

Beste VURAL
27.03.2014 - 07:25 Son Güncelleme: 27.03.2014 - 11:11

Teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte internet hayatın hemen hemen her alanın da kullanılır hale gelmiştir. Mobilin de hayatımıza girmesiyle birlikte her gün yeni bir mecra ile karşılaşmaktayız. Bu mecralar, ilgi alanları ve kullanım tercihleri ile ilgili sayısız özellik sunmaktadır.

Fotoğraf, video, yazı gibi üretilen içerikler sayesinde aslında herkes büyük bir medya alanı oluşturmaktadır. Bu durum, üretici ve tüketici kavramlarına yeni bir boyut getirmiştir. Tüketici artık sadece ona verileni alan kişi değil aynı zamanda üreticiyi yönlendiren, kontrol eden ve hatta kendisi üreten kişi haline gelmiştir. Üreticiler ise sosyal ağlar aracılığı ile isimlerini duyurma ve çeşitli kampanyalar düzenleyerek geniş kitlelere ulaşma şansına sahip olmuştur.

Sosyal Medya, Facebook, Twitter, Google Plus, Youtube, Pinterest, İntagram gibi platformlar aracılığıyla, insanların küresel çapta etkileşim içinde olmasını sağlayan mecralardır.

Günümüzde insanlar, hemen hemen her konu hakkında bilgi alamak için internete başvurmaktadır. Google aramalarında üst sıralarda yer almak, sitenin büyümesi ve daha çok ziyaretçi çekmesi açısından önemlidir. İşte bu nokta da sosyal medya dediğimiz oluşum siteye ziyaretçi çekmek için ekstra linkler oluşturmakta ve kullanıcılar ile firma arasında bağ kurmaktadır.

Sosyal Medya hesapları düzgün yönetilen firmalar daha güvenilir bulunmaktadır. Kullanıcılar, satın almak istedikleri ürün veya herhangi bir bilgi için öncelikle Sosyal Medya’ya başvurmaktadır. Bu mecralar, doğası gereği hızlı ve geri bildirim vermek açısından üstünlük sağlamaktadır.

Dolayısıyla, bir sitenin oluşum aşamasından gelişim aşamasına kadar geçen süre sosyal medya hesaplarıyla desteklenmelidir. Ancak, yeni açılan hesapların kullanıcılara ulaşması ve büyümesi için reklama ihtiyaç vardır. Sosyal Medya platformlarının sunduğu bir özellik olarak hedef kitle belirleme ve ona yönelik olarak reklam oluşturma stratejisi ile reklam doğrudan ulaşılmak istenen kitleye ulaştırılmaktadır.

Kitle iletişim araçları aracılığıyla verilen reklamların maliyetleri yüksek olmakla birlikte firmanın hedef kitlesi belirlenememektedir.

Sosyal Medya, bu yönüyle de bir site için vazgeçilmez durumdadır.

Kaynak: http://sosyalmacera.wordpress.com/201...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
10
9
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın