Görüş Bildir
Haberler
Sonbahar Lezzetleri - Mükellef Sofralar Kuşağı

Sonbahar Lezzetleri - Mükellef Sofralar Kuşağı

Onedio Yemek
21.10.2018 - 16:03

Sonbaharın bütün renklerini sofraya taşıdık! Mükemmel aromaları ile topraktan gelen lezzeti sofraya yansıtmak için sonbahar sebze ve meyveleri ile mükellef bir sofra yarattık!

BALKABAĞI ÇORBASI

3 dilim balkabağı

1 adet havuç

1 adet patates

1 adet pırasa

3 diş sarımsak

Zeytinyağı

Tuz

Pul biber

Karabiber

Zerdeçal

6 SB su

1 SB süt

Sebzeleri kabaca doğrayın. İlk olarak pırasa ve sarımsağı soteleyin. Üzerine kalan sebzeleri ilave edin. Su, süt ve baharatları döküp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirin ve sıcak servis edin.

PATATES GRATEN

4 adet Patates

1 SB süt

1/2 SB tavuk suyu

1/2 SB krema

3 diş rendelenmiş sarımsak

2 dal biberiye

1/4 TK muskat

Tuz

Karabiber

Pul biber

Zerdeçal

Kaşar peyniri

Patatesleri ince halkalar şeklinde dilimleyin. Tencerenin içerisinde süt, tavuk suyu ve kremayı çırpın. Ocağın altını açtıktan sonra kaşar peyniri hariç bütün malzemeleri karışım içerisine koyun ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra borcamın içerisine bu karışımı dökün ve üzerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış ızgara modunda çalışan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

TARÇINLI ELMALI MİLFÖY TATLISI

2 adet milföy hamuru

2 adet elma

1 adet yumurta sarısı

1 YK tereyağı

Tarçın

1 YK şeker

Milföy hamurun yarısına çizikler çekin. Diğer kalan kısımlarına kenarların yumurta sarısı sürün. Üzerine soyup temizlediğiniz elmayı koyun. Tereyağı, şeker ve tarçını karıştırın. Elmanın üzerine sürün. Çizik çektiğiniz hamurlarla kaplayın. Kalan yumurta sarısını sürün ve şeker sepin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın