Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika: Meteroloji'den Kırmızı Toz Uyarısı! Hangi 7 İl İçin Toz Taşınımı Uyarısı Yapıldı?

Son Dakika: Meteroloji'den Kırmızı Toz Uyarısı! Hangi 7 İl İçin Toz Taşınımı Uyarısı Yapıldı?

Ülkenin batısında gökyüzü kahverengiye dönüyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika uyarıları yapılıyor. MGM'nin paylaştığı verilere göre özellikle Marmara ve Trakya Bölgesi için fırtına ve kırmızı toz uyarısı yapıldı. Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem almaya davet edildi. Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hakkında açıklamalar yapan yetkililer, toz yüzünden görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceğini söylediler. Peki hangi iller için kırmızı toz uyarısı yapıldı? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji tarafından uyarılar peş peşe geliyor. MGM, Kuzey Afrika üzerinden ülkemize giriş yapması beklenen çöl tozunun perşembe ve cuma günü etkisini yoğu şekilde göstereceğini açıkladı. Meteoroloji uzmanları özellikle sağlık sorunu yaşayan ve yaşlı vatandaşları uyardı. Kırmızı tozun olduğu bölgelerde yağış olduğu takdirde, bu yağışın çamur şeklinde şeklinde olma ihtimalinden doğabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Peki hangi iller için kırmızı toz uyarısı yapıldı?

Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılara göre, rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya kesimi ile cuma günü ise Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli (40-60 km/s) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceğini vatandaşlara duyurdu.

Hangi İller İçin Kırmızı Toz Uyarısı Yapıldı?

Hangi İller İçin Kırmızı Toz Uyarısı Yapıldı?

Kırmızı tozun Trakya başta olmak üzere İstanbul dahil Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz bölgesinde etkisini göstereceği söylendi. Yarın ve cuma günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da çöl tozu etkili olacak.

Kırmızı Toz (Çöl Tozu) Tehlikeli mi?

Kırmızı Toz (Çöl Tozu) Tehlikeli mi?

Konu hakkında konuşan uzmanlar 'Havada toz yoğunluğu artması solunum sıkıntısı olanları olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durum bağışıklık sistemine etki edebilir. Sağlık sorunu olan vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Yaşlılar ve sağlık sorunu olanlar özellikle perşembe ve cuma günü biraz dikkatli olsunlar' uyarılarını yaptı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın