Görüş Bildir
Haberler
Son 75 Yılın En Akılda Kalıcı 10 Şarkısı

Son 75 Yılın En Akılda Kalıcı 10 Şarkısı

Mertcan Kaygısız
03.11.2014 - 16:36 Son Güncelleme: 03.11.2014 - 17:57

'Zig-a-zig-ah' sözleri 20 yıl sonra bir şekilde tekrar zirveye oturdu ama bu sefer bambaşka bir şekilde. Spice Girls'ün çıkış şarkısı 'Wannabe' son 75 yılın en akılda kalıcı şarkısı oldu.

7 milyon kopyası satılan ve 22 ülkede haftalarca zirvede kalan şarkı şimdi de, Amsterdam Üniversitesi ve Manchester Bilim ve Endüstri Müzesi'nin yaptığı araştırmaya göre, 1940 yılından bu yana 220 en çok satan şarkı arasından yapılan değerlendirmede 'en fazla akılda kalıcı şarkısı' olarak kayıtlara geçti. 

Araştırmacılar Hooked on Music adlı bir interaktif oyunla en çabuk tanıyabildikleri şarkıları belirlediler. Ortalamanın 5 saniye olduğu oyunda, Wannabe 2.3 saniyeyle birinciliği aldı.

'Citizen Science Experiment' adı altında 12.000 katılımcıyla gerçekleştirilen deneyde Lou Bega'nın Mambo Number 5 şarkısı 2.48 saniyeyle ikinciliği, Eye of the Tiger 2.62 ile üçüncülüğü aldı. 

Araştırmanın başındaki isim Dr. John Ashley Burgoyne ' Biz öncelikle müzikle ve hafızayla ilgileniyoruz ve neden insanların bazı şarkıların belirli kısımlarını akıllarında tuttuklarını araştırıyoruz.' dedi. 'Bazı şeyleri birkaç kez duyarsınız ve 10 yıl sonra hatırlarsınız. Ancak diğer şarkılar için, daha fazla duysanız bile tanıdık gelmez.'

Burada önemli olanın ise melodi olduğu vurgulanıyor. Ayrıca müzikal belleğin nasıl çalıştığının kavranabilmesi için çalışmaların devam edeceği de söylenmiştir. 

Ayrıca bahsedilen Hooked on Music oyununa buradan ulaşıp, siz de kendinizi test edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.theguardian.com/music/2014...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Spice Girls - Wannabe

2. Lou Bega - Mambo No 5

3. Survivor - Eye Of The Tiger

4. Lady Gaga - Just Dance ft. Colby O'Donis

5. Abba - SOS

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. OH, PRETTY WOMEN - ROY ORBISON

7. Michael Jackson - Beat It (Digitally Restored Version)

8. Whitney Houston - I Will Always Love You

9. The Human League - Don't You Want Me

10. Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
4
4
4
3
3