Görüş Bildir
Haberler
Somalı Betül, Türk Hava Kurumu'nun Tanıtım Yüzü Oldu

Somalı Betül, Türk Hava Kurumu'nun Tanıtım Yüzü Oldu

ATKN
04.07.2015 - 18:06 Son Güncelleme: 04.07.2015 - 21:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden birinin kızı olan Betül Yüksek'in pilot olması için gerekli imkanların THK tarafından sağlanacağını belirtti.

'Siz Hiç Cennete Yazılan Bir Mektup Okudunuz mu' haberiyle Türkiye'nin tanıdığı 9 yaşındaki Betül Yüksel, Türk Hava Kurumu'nun 'tanıtım yüzü' oldu.

Soma faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden biri olan Ali Yüksel'in kızı Betül, Soma faciasının 1. yıl dönümünde babasının kabrine bir mektup bırakmıştı.    

Mektubunda, 'Seni çok özledik. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı sensiz geçirdiğim için çok üzgünüm... Cezalılar cezalarını çekecekler, içinde hiç kuşku kalmasın' yazdıktan sonra 'Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacığım. Ben pilot olacağım, senin yüzünü kara çıkarmayacağım' yazmıştı.

THK Başkanı Öktem, yaptığı açıklamada, babasının mezarına bıraktığı mektupta 'ben pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım' diyerek gündeme gelen Betül Yüksek'in pilot olması için gerekli imkanların THK tarafından sağlanacağını ifade etti.

Yaşadığı gerçek bir olaydan yola çıkarak, THK tanıtım filmi için kameraların karşısına geçen Betül'ün, kardeşi Furkan ve annesi Ergül Yüksel ile pilotluk hayalinin nasıl gerçeğe dönüşeceğini izleyicilere anlattığını belirten Öktem, '15 kişilik bir ekiple 3 gün boyunca Soma'da yapılan çekimler sonucu tamamlanan kampanya filminde minik Betül'ün babasına yazdığı mektup izleyicilere duygusal anlar yaşatıyor' ifadesini kullandı.

Diğer şehit madencilerin çocuklarının hayallerini gerçekleştirmek üzere yapılan 'Soma'nın Hayalleri Var' Kampanyasının da başlangıcı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öktem, filmde, Betül'ün, evde yazdığı mektuba çizdiği aile resminde, babasına duyduğu özlemi, babasının mezarı başında yazdığı mektubu okuması ve ileride pilot olacağının müjdesini babasıyla paylaşmasının anlatıldığını bildirdi.

THK Başkanı Vacit Öktem, Betül'e verdikleri pilotluk eğitimi sözüne resmiyet kazandırmak için bir protokol hazırladıklarını da söyledi. Öktem, hukukçuların üzerinde çalıştığı protokolün kapsamını ise şöyle anlattı: 

'Betül henüz 9 yaşında. Bu protokol, Betül'ün üniversite yaşına geldiğinde pilotluk için gereken koşulları taşıması durumunda kurumun bursunun devreye girmesine yönelik olacak.'  

Türk Hava Kurumu'nun, şartları uyması halinde, Betül'ün pilot olması için eğitim masraflarını karşılayacağını güvence altına alan protokolün, 12 Temmuz Pazar günü, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'nın da katılacağı küçük bir törenle Soma'da imzalanması bekleniyor.

Betül'ün uçma hayallerini paylaşan diğer çocukların da aynı mutluluğu yaşaması için yola çıkan Türk Hava Kurumu'nun, Ramazan ayı için çok önemli bir kampanya başlattığına dikkati çeken Öktem, şunları kaydetti:

'Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919'a gönderilecek bir kısa mesajla bir fitre bedeli olan 11 lira 50 kuruş THK'ya bağışlanmış olacak. Bu sayede her yıl binlerce gence ücretsiz havacılık eğitimi veren Kurum daha çok öğrenciye ulaşmış olacak. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarının THK Üniversitesi'nde burslu olarak eğitim alması sağlanacak.'

AA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0