Görüş Bildir
Haberler
Soma Davasına 'Avukat' Ertelemesi

Soma Davasına 'Avukat' Ertelemesi

ATKN
15.06.2015 - 10:24 Son Güncelleme: 15.06.2015 - 12:34
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Soma ilçesinde geçen yıl 13 Mayıs'ta 301 işçinin yaşamını yitirdiği ve 162 işçinin yaralandığı maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, sanık avukatlarının birden fazla kişinin avukatı olması bunun da menfaat çatışmasına neden olabileceği gerekçesiyle onlara başka avukatlar atanması için yarına ertelendi.

Dünyada en fazla can kaybının yaşandığı facialardan biri olan Soma’daki maden faciasının davasının ikinci oturumu Akhisar Adliye Sarayı yerine, tadilatla Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde görülmeye başladı.

Dava yarına ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Katılımın önceki duruşmaya göre az olduğu gözlendi. Mağdur aileler, jandarma ekiplerinin koruma kalkanı oluşturduğu tutuklu sanıklara tepki gösterdi.

Sanıklar hakkında istenilen cezalar

Sanıklar hakkında istenilen cezalar

Davada, tutuklu 8 sanık, 'olası kastla öldürme' suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor. 

Tutuksuz 37 sanıktan 12'sinin 'taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının istendiği davada, 25 tutuksuz sanık hakkında bu suçları 'bilinçli taksirle' işledikleri iddiasıyla aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

AA, İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam