Görüş Bildir
Haberler
Soma'daki O Maden 21 Ay Sonra Görüntülendi

Soma'daki O Maden 21 Ay Sonra Görüntülendi

Deniz Gök
15.02.2016 - 18:24 Son Güncelleme: 16.02.2016 - 09:19

13 Mayıs 2014'te 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma'da, facianın yaşandığı maden ocağı 21 ay sonra görüntülendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma'daki maden faciasına ilişkin davada bilirkişi heyetinin facianın olduğu bölgede yaptığı incelemenin fotoğrafları yarın görülecek 6. duruşma öncesi ortaya çıktı.

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın başkanlığındaki heyet ve bilirkişi ekibinin 5 Şubat 2016 tarihinde facianın yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nda yaptığı incelemeye ilişkin fotoğraflarda, ocağın ana nefeslik bölümünden U3 trafosu ve 4. nakil bandına kadar olan bölümlerin mevcut durumu belgelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facianın yaşandığı kısımda çekilen fotoğraflarda ise demir ray ve boruların ince tel gibi bükülüp kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, maden ocağındaki keşifleri sırasında delilleri tekrar gözden geçirdiklerini belirterek, bazı delillerin yok edildiğini savundu. Arslan, şöyle konuştu:

'Keşfe gittiğimizde facianın gerçekleştiği alanın büyük bir kısmının kül basılarak kapatılmış olduğunu gördük. Orada sadece 70 metrelik bir alanı gördük. Delillerin birçok kısmının karartıldığını ve yok edildiğini gördük. Bilirkişi heyeti orada yapmış olduğu incelemelerde bazı izler buldular. Bu doğrultuda bir rapor hazırlayacaklar. Mahkeme keşif aşamasında bilirkişilere 3 aylık süre tanıdı. Yarınki duruşmada yine tanıklar ve mağdur yakınları var. 6. duruşma bunların dinlenmesiyle devam edecek. Sonrasında mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine karar verecek.'

Arslan, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasının yarın görülmeye başlanacağına dikkati çekerek, tanıklar ve mağdur yakınlarının dinlenmesine devam edileceğini, daha sonra bilirkişi raporunun bekleneceğini dile getirdi.

Kamuda çalışanların da dava sürecine dahil edilmelerine ilişkin yaptıkları ikinci müracaatın reddedildiğini, Danıştay'a itirazlarına ilişkin sonucu beklediklerini kaydeden Arslan, Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın babası Alp Gürkan hakkındaki suç duyurusu sürecinin de devam ettiğini belirtti.

Arslan, 'Yapılan talepler doğrultusunda Alp Gürkan hakkında da Soma Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Savcılığın bu konudaki araştırması devam ediyor. Belki keşif sonrası verilecek bilirkişi raporuna göre de Alp Gürkan hakkında da dava açılması söz konusu olabilir' diye konuştu.

Bilirkişi heyetinin çektiği diğer fotoğraflar

Bilirkişi heyetinin çektiği diğer fotoğraflar
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurettin Bayar

hamd olsun, olayları anında aydınlatan hökümetimiz 2 yıl gibi kısa bi sürede, bu olayı da aydınlatmıştır... ve failler serbest bırakılmıştır.. daha ayrıntılı... Devamını Gör

irfan aktar

Ülke Mezarlığa Döndü.. Her seferinde yeni acılar yaşatarak gündem değiştiriyorlar. Koltuk uğruna ne canlar gitti Ya Rab.!

Tyotu10

2 yıl...Vay be.