Görüş Bildir
Haberler
Soma'da Gökyüzüne 301 Siyah Balon

Soma'da Gökyüzüne 301 Siyah Balon

Ulaş
16.05.2015 - 15:56

Soma’da 301 işçinin yaşımını yitirdiği facianın yıldönümü etkinlikleri kapsamında bugün de meslek örgütlerin çağrısıyla büyük bir yürüyüş ve miting düzenlendi. İş cinayetlerinin lanetlendiği mitingde 301 siyah balon uçuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Soma’da ‘İş cinayetlerine, taşeron köleliğine, sefalet ücretine karşı Soma’dayız’ diyerek önce büyük bir yürüyüş ve ardında da miting düzenlendi.

Soma katliamında yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin yanı sıra mitinge Halkevleri, ESP, DİP, EMEP, HDP, CHP, İşçi Filmleri Festivali Gönüllüleri, Kuzey Ormanları Savunması, SYKP,  Birleşik Haziran Hareketi, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut, Dev-Lis gibi parti ve örgütler katıldı.

Soma katliamında hayatını kaybeden madencilerin yakınları“Adalet istiyoruz hesap soracağız” pankartıyla yürüyüşe katılırken, Zonguldak maden işçileri de “Başka SOMA’lar olmasın, iş cinayetlerine son” pankartı taşıdı.

Halkevleri Soma Madenci Evi çocukları ise “Soma’nın hesabını çocuklar soracak” sloganı attı. Meslek örgütleri başkanı konuşmalarının yanı sıra madenci yakınlarının adalet taleplerinin ardından gökyüzüne 301 siyah balon bırakıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam