Görüş Bildir
Haberler
Sokak Köpeklerini Beslediği İçin Köyden Kovulan Engelli Genç, 'Canlar'ı için Barınak Yaptı

Sokak Köpeklerini Beslediği İçin Köyden Kovulan Engelli Genç, 'Canlar'ı için Barınak Yaptı

Aksaray’da geçirdiği trafik kazasında sağ kolunu kullanamaz, sol bacağı da aksar hale gelen engelli genç, kendisini adadığı sokak köpeklerine bakıp beslediği için köy muhtarı tarafından köpekleriyle birlikte kovuldu. Köyün dışında kendi imkanları ve hayvanseverlerin desteğiyle barınak yapan genç, 'Canlar' diye adlandırdığı köpeklerin tüm ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aksaray’ın merkeze bağlı Babakonağı köyünde yaşayan Ramazan Kaplan (25), 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sağ kolunu kullanamaz hale gelirken, sağ bacağında da aksaklıklar nedeniyle engelli kaldı.

“Köylü istemeyince köpekleriyle köyden kovuldu”

“Köylü istemeyince köpekleriyle köyden kovuldu”

Bir süre iş arayan Ramazan Kaplan iş bulamayınca kendini çok büyük sevgisi olan sokak hayvanlarına adadı. 5-6 ay önce canlarına kendi evinin bahçesinde barınak yapmak isteyince köy halkının bir kısmında tepki alan Kaplan, muhtar tarafından köyden kovuldu. 

Bunun üzerine köyün 2,5 kilometre uzağında canlarına barınak yapan Kaplan, “5-6 ekmek alıp sokaktaki köpeklere veriyordum. Köpeklerin karnı doyunca, ‘Ne mutlu bize’ oluyordu. Bir iki tanesi hastalanıyordu, onları elimden geldiği kadar tek başıma götürüp yer kapatıyordum aç kalmasın diye. Köyde bakacaktım hayvanlara, köyde barınak yapacaktım istemediler, yapamadım. Hayvanlar için orada kendi tapulu yerimizde vardı, bahçe vardı. İlk başta bahçeye indirdim yuvaları. Orayı çevirecektim, kapı komşum istemedi. Köylü istemeyince kovdular yani, beni kovdular. Ben rahatsız olduğum için hiç uğraşmak istemedim kimseyle” dedi.

Canları için günlük 15 kilometre su ve yiyecek taşıyor

Canları için günlük 15 kilometre su ve yiyecek taşıyor

Kaplan, “Ben buraya tel örgü getirdim. Tel örgüyü çevirince buradakiler, hayırseverler yardımcı oldu bana. Tel örgüyü çevirdik, güzelce barınak gibi bir şey yaptım. 2,5 kilometre yürüyerek gidiyorum, yürüyerek geliyorum buraya. Günlük 3 sefer gidip geliyorum. Gördüğünüz gibi suyu kovayla götürüyorum, getiriyorum. Hayvanlar, canlarımız aç kalmasın, susuz kalmasın. Allah herkesten razı olsun, hayırseverlerimizden. Hepsine çok teşekkür ederim. Onların katkısıyla, benim katkımla elimden geldiği kadar” diye konuştu.

Üşümesinler diye altlarına minder, üstlerine battaniye

Üşümesinler diye altlarına minder, üstlerine battaniye

Canlarının her türlü ihtiyacını gideren Kaplan, “Minderleri altına seriyorum. Yorganları da üstüne seriyorum ki üşümesin canlarımız. Onları da Allah yarattı, bizi de Allah yarattı. Onların canını ancak Allah alır. Elimizden geldiği kadar değil daha fazlasını yapacağım. Şu anda 9 tane yavrum var, 5 tane de anacım var, yani 15’e yakın köpeğimiz var, 12’de yuvamız var. Canlarımıza sahip çıkalım. Ben kendim için hiçbir şey istemiyorum. Elimizden geldiği kadar bana yardımcı olurlarsa, bu canlar için yardımcı olurlarsa ben mutlu olurum” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaplan'ın canları için yaptığı barınaktan görüntüler 🎥

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
95
26
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
emine altun

Aallah senden razı olsun.Köydeki o iğrenç insanlara diyyecek tek sey kötü niyetinizde bogulup gidin inşallah.

ceren yildirim

Koyundeki pislikler eger insansa sen insan olamazsin guzel yurekli. Sen harika birisin. Iyi ki varsin

Cemre İpek

Herkesi işin içine katmıyorum ama köy ve kasaba gibi yerlerin birçoğunda insanlar vicdandan yoksun. Sadece hayvanlar konusunda da değil. Kendi içine kapanık ... Devamını Gör