Görüş Bildir
Haberler
Sokağa Çıkma Yasağının Ardından Cizre

Sokağa Çıkma Yasağının Ardından Cizre

Deniz Gök
11.09.2015 - 16:59 Son Güncelleme: 12.09.2015 - 16:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen hafta cuma gününden beri hayatın durduğu Cizre’de dün öğleden sonra vatandaşların alışveriş yapabilmesi için 3 market açıldı. Bu arada günlerdir süren sokağa çıkma yasağı da bu sabah saat 07:00'de kaldırıldı.

İlçede açık olan tek fırının önünde yine uzun kuyruklar oluştu. Fırından yine aile başına 5 ekmek veriliyor.İlçede kapalı olan telefon ve internet hatları dün öğleden sonra devreye girdi. GSM hatları ve internetin sabahtan akşam saatlerine kadar açık kalacağı ve akşamları yine kapatılacağı bildirildi. İlçedeki yakınlarıyla telefon bağlantısına geçebilenler, durumlarıyla ilgili günler sonra bilgi alabildi.

Şırnak Valiliği, 4 Eylül Cuma günü akşam 8'de başlayan sokağa çıkma yasağının 12 Eylül sabah 7’de sona ereceğini açıklamış ve şu açıklamayı yapmıştı:

“İlimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat: 20.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı 12 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 07.00 itibariyle sona erecektir. Bu süre zarfında güvenlik kuvvetlerimiz bölücü terör örgütü mensuplarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir.     

Bu süreçte sabır ve duyarlılıkla hareket eden çok değerli Cizreli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bölücü terör örgütü mensuplarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya ve kamu düzenini sağlamaya devam edeceğiz.”

Belediye Başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanlığı, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, hakkında 'halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' iddiasıyla soruşturma açılan DBP’li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'i görevinden uzaklaştırdı.

Ekmek almaya giderken vuruldu, cesedi günlerce sokakta kaldı

Ekmek almaya giderken vuruldu, cesedi günlerce sokakta kaldı

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla normale dönmeye çalışan Cizre'de, üç gün önce ekmek almaya giderken vurulan 70 yaşındaki Mehmet Erdoğan'ın cenazesinin yasak nedeniyle üç gün boyunca sokakta kaldığı ortaya çıktı. Bugün de bir patlamanın yaşandığı ilçede küçük bir çocuk yaralandı.

Cizre'de 9 gün süren sokağa çıkma yasağı sabah itibarıyla bitti. Yasağın bitmesiyle bir dram ortaya çıktı. 

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre üç gün önce akşam saatlerinde ekmek almak için fırına giden 70 yaşındaki Mehmet Erdoğan kaynağı belli olmayan bir ateşle kafasından vuruldu.

Erdoğan, Mezbahane Sokak girişinde hayatını kaybetti. Erdoğan’ın cesedi 3 gün sokakta kaldı. Yasağın bitmesinin ardından ceset yoldan kaldırıldı. Erdoğan’dan geriye içi ekmek dolu torba kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlamada bir çocuk yaralandı

Patlamada bir çocuk yaralandı

Yasağın kalktığı ilçede bugün, Dicle Haber Ajansı muhabirinin Cizreli vatandaşlarla röportaj yaptığı sırada hemen yan sokakta bir patlama meydana geldi. Patlama anında kameralar kayıttaydı.

https://twitter.com/TWITERGAZETESI/status/642662729313091584

Patlamada bir çocuk elleri ve ayaklarından yaralanırken, bazı kaynaklar çocuğun elinin koptuğunu, ayağında da ciddi yara oluştuğunu ileri sürdü. Yaralı çocuğun sağlık durumuna ilişkin net bir bilgi yok.

Patlamaya bombanın yol açtığı ifade ediliyor ancak henüz bu yönde kesin bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: Radikal ve DİHA 

Yasağın kalktığı ilçeden ilk görüntüler

Yasağın kalktığı ilçeden ilk görüntüler
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajanslar | Fotoğraflar: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
2
2
2
1
1