Görüş Bildir
Haberler
Slayt Ne Demek? Türk Dil Kurumu'na Göre Slayt mı, Sılayt mı Olarak Yazılır?

Slayt Ne Demek? Türk Dil Kurumu'na Göre Slayt mı, Sılayt mı Olarak Yazılır?

Elif Ateş
30.12.2021 - 09:38

Sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili başvurulacak pek çok kaynak bulunmaktadır. Bunların hepsi Türk Dil Kurumu'nun güncel veri tabanına göre düzenlenir. Kurum, 1932 yılında bir dernek olarak kurulmuştur. 1982 yılında ise Türk Tarih Kurumu ile birlikte Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlanmıştır. Türkçenin gelişmesi, zenginleşmesi ve incelenmesi amacıyla kurulmuştur. Bundan dolayı da dil üzerinde çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca Türkçenin bilim, sanat gibi alanlarda gelişmesi ve bir öğretim dili olarak kullanılmasında da önemli rolleri bulunur. Peki, slayt ne demek? Türk Dil Kurumu'na göre sılayt mı, slayt mı olarak yazılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkçe sözcüklerin yazımında ve söylenişinde bazı hatalar yapılabilmektedir. Bu hatalar düzeltilmediği takdirde büyük bir bilgi kirliliği haline gelir. Sözcüklerin yanlış yazılmasının birçok nedeni bulunur. Özellikle günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimelerde bu hatalara oldukça sık rastlanır. Arapça, Fransızca, Farsça ve İngilizce gibi yabancı dillerden Türkçenin söz varlığı içerisine giren kelimelerin yazımında da yanlışlar yapılabilmektedir. Kelimelerin gerçek anlamlarının bilinmesi de oldukça önemlidir. Anlamı bilinmeyen sözcükler sadece yazım yanlışına değil, aynı zamanda anlatım bozukluklarına da yol açabilir. Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan sözlükler ve online çevrimiçi yazım kılavuzları bulunur. Bu kılavuzlarda Türkçede bulunan kelimelerin anlamları, yapıları, kökenleri ve doğru yazımları ile ilgili birçok bilgi bulabilmek mümkündür.  Ayrıca aynı kurum tarafından yayımlanan deyimler, atasözleri, lehçeler gibi oldukça çeşitli sözlüklerde bulunmaktadır. Slayt kelimesinin anlamı ve doğru yazımı hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Slayt Ne Demek?

Slayt Ne Demek?

Türkçede günlük hayatta oldukça sık kullanılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime ''saydam'' anlamına gelir.

Slayt, saydam bir yüzey üzerine alınmış, projeksiyonda kullanılmaya özgü pozitif görüntü, diyapozitiftir. Aynı zamanda yarı ya da tam karartılmış bir odada beyaz bir perdeye veya duvara yansıtılarak öğretim etkinliklerinde kullanılan resimdir.

TDK'ya Göre Sılayt mı, Slayt mı Olarak Yazılır?

TDK'ya Göre Sılayt mı, Slayt mı Olarak  Yazılır?

Türkçedeki pek çok kelimenin yazımında olduğu gibi bu sözcüğün yazımında da çeşitli hatalar yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre bu sözcüğün doğru yazımı ''slayt'' şeklindedir. Eğer sılayt  olarak yazılırsa bu yanlış kullanım olur.

Cümle İçinde Kullanımı

  • Öğretmen bu dersi slayt üzerinden anlatmış.

  • Yarın ki toplantı için güzel bir slayt hazırladı.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın