Görüş Bildir
Haberler
Sizleri Sadeliğin Derin Dünyasına Götürecek, Siyah ve Beyaz Görselliğe Sahip 13 Oyun

Sizleri Sadeliğin Derin Dünyasına Götürecek, Siyah ve Beyaz Görselliğe Sahip 13 Oyun

Gelişen teknolojiyi en yakından takip eden alanlardan biri olan video oyunları her geçen gün karşımıza çok daha gerçekçi grafiklerle çıkıyor. Grafiklerin çok daha renkli, çok daha canlı olmaya başladığı günümüzde bazı oyunlar var ki yalnızca siyah ve beyazın sadeliğinin arkasına sığınarak başarılı işlere imza atıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Limbo

Her şeyin birer gölge gibi göründüğü kasvetli dünyası ile Limbo siyah beyaz oyunlar denince büyük bir çoğunluğun aklına gelen ilk yapımlardan. Her an tetikte hissetmenizi garantileyen tekinsiz bir atmosfer yaratma konusundaki başarısı da onu unutulmazlar arasına sokuyor.

2. Return of the Obra Dinn

2. Return of the Obra Dinn

Alıştığımızın epey dışında grafiklere sahip olan bu yapım bizleri bir dizi gizemli olayı çözmemiz için Obra Dinn adlı gemiye götürüyor. 1807 yılında geçen oyunda içgüdüleriniz ve ipuçları yardımıyla olanları çözmeni bekleniyor.

3. West of Loathing

3. West of Loathing

Kendine has üslubu ve espri anlayışına ek olarak her biri elle çizilmiş gibi duran grafiklere de sahip olan West of Loathing ile hayali bir Vahşi Batı kasabasında alışılmadık bir RPG deneyimi yaşayabilirsiniz.

4. World of Horror

4. World of Horror

Adından da anlaşılacağı üzere bir korku yapımı olan oyun ilhamını H.P. Lovecraft ve Junji Ito'nun eserlerinden alıyor ve bunları siyah beyaz grafikler ile sağlam bir biçimde harmanlayarak oyuncuya sunuyor.

5. Minit

5. Minit

Birer dakikalık periyotlarda tekrar tekrar oynanan bir oyun olan Minit de bizleri siyah beyaz piksel grafikleri ile karşılıyor. Uygun fiyatı ile de bütçe dostu olan Minit'e bir şans verip bu küçük oyunun vadettiği büyük şeyleri görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Monochrome

6. Monochrome

Nowhere Studios tarafından geliştirilen yerli bir bağımsız yapım olan Monochroma enfes bir hikaye anlatımı, tema ve görselliğe sahip. Ara ara kızıl rengin de aralarına katıldığı siyah ve beyaz atmosferi ile kesinlikle bir şansı hak ediyor.

7. Hidden Folks

7. Hidden Folks

El çizimi siyah beyaz grafiklerden oluşan bu ufak ama eğlenceli oyunda sahnelere gizlenmiş kayıp kişi ya da nesneleri bulmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken sahnedeki çeşitli objelerle de etkileşime girerek işimizi kolaylaştırabiliyoruz. Gözüne ve dikkatine güvenenler buyursun!

8. Gato Roboto

8. Gato Roboto

Bir oyunda kediyi yönetmekten daha keyifli bir şey varsa o da dev bir robot zırhı kuşanmış bir kediyi yönetmektir! Düşmüş bir uzay gemisine kaptanı kurtarmak için adım attığımız bu macera keyifli platform ögeleriyle de dikkat çekiyor.

9. Interrogation: You will be deceived

9. Interrogation: You will be deceived

Noir havası ile türün sevenlerini anında yakalayacak olan yapımda bir dedektif olarak atandığımız dosya üzerindeki sır perdesini aralamaya çalışıyoruz. Olayı çözmek de, her şeyi berbat etmek de tamamen size bağlı.

10. Armed with Wings: Rearmed

10. Armed with Wings: Rearmed

Blackmist topraklarına kılıcımız ve kanatlarımızla adalet getirecek olan biziz! Akıcı hack&slash mekanikleri ile aksiyona doyacağınız Armed with Wings: Rearmed siyah ve beyazı ustalıkla kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Burn it Down

11. Burn it Down

Malikanenizde gözlerinizi açıp hayatınızın aşkının kaçırıldığını fark etseniz ne yapardınız? Elbette ki peşine düşerdiniz! Tam da bunu yaptığımız ve yeri geldiğinde kırmızı rengi de kullanan oyun listemizde yer almayı hak eden yapımlardan.

12. Monsters of Little Haven

12. Monsters of Little Haven

Bir dizi karmaşık olayın ardından gizemli bir canavarın peşine düşen Murphy ailesinin mücadelesini daha çok evin iki küçük çocuğu Kenneth ve Esme üzerinden gördüğümüz oyun hikayesi ile öne çıkıyor.

13. Plug & Play

13. Plug & Play

Oyuncuya kısa ancak eşine az rastlanır bir deneyim yaşamatyı vadeden Plug & Play oyundan ziyade deneysel bir sanat eseri olarak da tanımlanabilir. Kısa filminin ardından oyunu da yapılmış olan yapım herkeste farklı farklı hisler uyandıran bir eser.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın