Görüş Bildir
Haberler
Sizlere Yaşattığı Kültür Şöleniyle Başından Kalkmanızı Engelleyecek 15 Mitolojik Oyun

Sizlere Yaşattığı Kültür Şöleniyle Başından Kalkmanızı Engelleyecek 15 Mitolojik Oyun

Bazen mitolojik karakterleri ve hikayeleri yansıtan, bazen de mitolojik bir çevrede geçen 15 oyunu sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hellblade: Senua's Sacrifice

1. Hellblade: Senua's Sacrifice

Kelt mitolojisinden etkilenerek yapılan oyunda ana karakter Senua'nın köyünü Vikingler basar ve Senua'nın pek çok kaybı olur. Bundan sonra kendi melankolik öfkesiyle baş başa kalan Senua tanrılara farklı bir biçimde yakarır.

2. Assassin's Creed Origins

2. Assassin's Creed Origins

Antik Mısır'da geçen ve Mısır mitolojisine dair pek çok öge bulunduran bu oyunda, Firavun'a olan yeminini bozan Bayek isimli karakteri oynuyoruz. Oyun serisinin başlangıcına odaklanan bu oyunda isyan bayrağını çekmekle kalmıyor aynı zamanda tanrılarla bile hesaplaşabiliyorsunuz.

3. God of War (2018)

3. God of War (2018)

Daha önce görmeye alışkın olduğumuz Tanrı Katili Kratos'u bu sefer İskandinav mitolojisi içinde yepyeni bir hikayeyle görüyoruz. Bu yeni serinin ilk oyununda oğlu ile maceraya çıkan Kratos yavaş yavaş tanrılarla ve diğer mitolojik karakterlerle karşılaşıyor.

4. Ōkami

4. Ōkami

Japon mitlerinden esinlenerek yapılan oyun, IGN tarafından 2006 yılının en iyi oyunu seçilmiştir. Bir kurt formunda olan Fırça Tanrıçası Amaterasu'nun fırça darbeleriyle kendisini yeniden bulma macerasına ortak oluyoruz.

5. Age of Mythology

5. Age of Mythology

Age of oyun serisinin vazgeçilmeyen oyunlarından Age of Mythology, pek çok mitolojik tanrıyı seçip onların özel güçlerinden faydalanabildiğiniz strateji oyunudur. Yakın zamanda oyunun extended edition'ı çıkmıştır yıllar sonra tekrar göz atmak isteyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. God of War |||

6. God of War |||

God of War'un ilk serisinden bu oyun, Afrodit'ten Zeus'a Yunan mitolojisi karakterlerini olabildiğince detaylı bir şekilde veriyor. Tanrılardan intikam almak için Olimpos'a çıkan yarı tanrı Kratos ana karakterimiz.

7. Never Alone

7. Never Alone

Alaska Eskimo'ları İnyupiklerin mitolojik hikayelerinden esinlenerek oluşturulan bu platform oyununda, bir kız çocuğu ve ona eşlik eden bir tilkinin fırtınanın kalbine olan yolculuğu anlatılıyor. Müzikleri ve genel havası sizi hemen içine hapsedecektir.

8. Assassin's Creed Odyssey

8. Assassin's Creed Odyssey

Antik Yunan'da geçen hatta Yunan Tanrıları ile anlaşıp onların verdiği görevleri yapabildiğiniz bu oyunda, kardeş olan Alexios veya Kassandra'yı seçerek oynamaya başlıyorsunuz. Leonidas'ın soyundan gelen karakterimiz, ailesini birleştirmeye çalışıyor.

9. Witcher 3

9. Witcher 3

Witcher 3 olmadan bir oyun listesi yapılamaz düsturu ile bu listemizde de kendilerine yer veriyoruz. Witcher 3 doğrudan bir mitolojik hikayeye dayanmasa da, oyunda karşılaşılan canavarların ve yansıtılan kültürün Slav mitolojisinin etkisinde kalınarak yapıldığı oldukça açık.

10. Titan Quest

10. Titan Quest

Olimpos'ta Yunan Tanrıları belirmeden önce hüküm süren Titanlar zamanında gelişen savaşlarla açılan oyunda, Titanların tüm Yunanistan'da neden oldukları karmaşayı düzeltmeye çalışıyoruz. Bunlarla birlikte oyunda Mısır ve Asya mitlerine dair de örnekler görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Darksiders

11. Darksiders

Hristiyan Mitolojisine dayanan bu oyunda, Mahşerin Dört Atlısı'ndan birini yönetiyoruz. Cennet ve Cehennem arasındaki savaşta dengeyi korumaya çalışıyoruz.

12. Dante's Inferno

12. Dante's Inferno

Hristiyan Mitolojisinden örnekler bulabildiğimiz bu eser, Dante'nin 'ilahi komedya' isimli eserinden esinlenerek yapılmış. Dante isimli askerin ölmek üzereyken canına kasteden yaratıkla mücadele ediyor. Sonrasında kız arkadaşının ruhunu alan Lucifer'ın peşine düşer.

13. Apotheon

13. Apotheon

Yunan mitolojisi teması kullanılan bu yapımda, Zeus'un emriyle karanlıkta kalan insanoğlunun tek umudu karakterimiz Nikandros.

14. Until Dawn

14. Until Dawn

Amerikan yerlileri Algokin ve İnuit halklarının yıllar boyu anlattıkları hikayeler ve bu halkların mitolojik yapısından etkilenerek üretilen bu oyunda, tatil için birkaç günlüğüne taşradaki bir eve giden genç arkadaş grubunun başından geçen korku dolu maceralar anlatılıyor. Karakterlerimizi yaşatmak sizin elinizde.

15. Northgard

15. Northgard

İskandinav mitolojisini temel alan bu strateji oyununda, bir viking klanını yönetip gizemli kıtalara yelken açabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
10
5
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ibrahim Dogan

God of War'ı listenin en başına yazacaksın.Ve sadece bir oyununu değil bütün oyunlarını yazacaksın.Bu liste böyle olur.Ya da kısaca "God of War serileri" diy... Devamını Gör

red-factor

#2 ile #8 'i çık geri kalanı çok iyi. Assassin's Creed III ile defteri kapattı bence. Gerisi öylesine bir oyun. Ayrıca eğer bir yerden çalıntı bir içerik değ... Devamını Gör

hijikatatoushi

dante inferno bilnmez mi xbox360 ta oynamıştım sözde üçleme olacak denmişti beklemiştim