Görüş Bildir
Haberler
Sizi Dünya Üzerindeki Milyarlarca İnsandan Farklı Kılanın Ne Olduğunu Biliyor musunuz?

etiket Sizi Dünya Üzerindeki Milyarlarca İnsandan Farklı Kılanın Ne Olduğunu Biliyor musunuz?

cakyz
18.01.2017 - 13:05

İnsanın insana benzediğini düşünüyoruz ancak aslında bizi birbirimizden ayıran özellikler zannettiğimizden çok daha fazla sevgili dostlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Notre Dame Üniversitesi'nden araştırmacılar, ikizler üzerinde çalışarak her insanı birbirinden farklı kılan tüm özellikleri ortaya çıkarmaya çalışıyorlar.

Ekibin bu çalışmayı yürütmesinin sebebi, bilgisayarlarında kullandıkları yüz tanıma programını geliştirmek. Çünkü ellerindeki programlar özellikle tek yumurta ikizlerini birbirinden ayırmakta güçlük çekiyor. Çalışmaları neticesinde ekip, her insanın kendine özgü bir takım özellikleri olduğunu tespit etti.

Kulaklarımızın biçimi bunlardan bir tanesi.

Kulaklarımızın biçimi bunlardan bir tanesi.

Kuaklarımızın kıvrımları, şekli ve büyüklüğü tamamen bize özgüdür. Adli tıp uzmanları 1950'lerden bu yana suçluları kulaklarından tespit etmek üzere teknikler geliştirmiştir. 1998 yılında geliştirilmeye başlanan bilgisayar programları, bir insanı kulaklarından hataya yer vermeyecek şekilde tespit etmenin mümkün olduğunu ortaya koymuştur.

Son yıllarda kullanılan üç boyutlu modellemeler ise bilgisayar programlarının kişileri yalnızca kulaklarının biçiminden tespit etme imkânı sunmuştur.

Son yıllarda kullanılan üç boyutlu modellemeler ise bilgisayar programlarının kişileri yalnızca kulaklarının biçiminden tespit etme imkânı sunmuştur.

Üstelik geliştirilen programlar, bu modellemeler sayesinde kişileri, 0.02 milisaniye içerisinde %99.6 başarı ile tespit etmektedir. Ayrıca araştırmacılar, kişilerin yaşlandıkça kulak şekillerinin değişmediğini, organ büyüse de oranlarının aynı kaldığını belirtmektedir.

Bizi milyarlarca insandan ayıran bir başka özelliğimiz ise vücut kokumuz.

Vücut kokumuz, pek çok farklı kimyasalın bileşiminden meydana gelmektedir ve bu kombinasyon tamamen bize özgüdür. Konu üzerine çalışma yürüten araştırmacılar, kokumuzu meydana getiren 44 farklı kimyasalı inceleyerek kimliğimizi ortaya çıkarmak konusunda epey yol katetmiştir. Köpeklerin burnu kişiye özgü bu kokuları ayırt etmek konusunda başarılıdır ancak bizler bunu tespit etmek için çeşitli elektronik araçlar kullanmak zorundayız.

Beklenmedik bir bilgi olsa da, yürüyüş şeklimiz de tamamıyla bize özgüdür.

Yürüyüş biçimimiz, kemik ve kas yapımız gibi biyolojik özelliklerden etkilenmektedir ve insan gözü yürüyüşümüzdeki bu farkları tespit etmek konusunda yetersiz olsa da bu farklar makineler tarafından tespit edilebilmektedir. Bu özelliği temel alarak kimlik tespiti yapmak bugün kullanılan üç boyutlu modelleme teknikleri sayesinde mümkün olmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimliğinizin kolaylıkla tespit edilmesini mümkün kılan bir başka özelliğiniz ise poponuzun şekli.

Basınca duyarlı 360 sensör kullanarak bir oturma yeri tasarlayan araştırmacılar, popo şeklinin de dünyadaki her insan için farklı olduğunu ortaya koydular.

Ve kendimize özgü bir diğer nokta ise tırnaklarımız.

Araştırmacılar, doğru bir ışık altında bakıldığında keratinden meydana gelen tırnaklarımız üzerindeki çizgilerin tamamen bize özgü olduğunu ortaya koydu. Üstelik bu farklar oje süren insanların tırnakları incelendiğinde dâhi tespit edilebiliyor. Özellikle işaret, orta ve yüzük parmakları üzerinde yapılan incelemeler, tırnakların kimlik tespitinde şaşmaz kanıtlar sunduğunu ortaya koyuyor. 

Tırnaktan kimlik tespitinin ikircikli olan tarafı ise tırnaklar uzadıkça, altı ayda bir bu çizgilerin değişime uğraması. Buna rağmen araştırma, herkesin kendine özgü pek çok özelliğinin olduğunu ortaya koyuyor. Dünya nüfusu düşünüldüğünde vücut kısımlarında bu kadar çeşitlilik olması oldukça şaşırtıcı olsa da, hepimiz belirli bakış açılarından özeliz ve sahip olduğumuz her şeyle biriciğiz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
307
122
41
24
10
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

en önemlisi beyin