Görüş Bildir
Haberler
Sizi Bol Entrikanın ve Güç Savaşlarının Yaşandığı Saraylara Konuk Edecek 13 Dizi ve Film

Sizi Bol Entrikanın ve Güç Savaşlarının Yaşandığı Saraylara Konuk Edecek 13 Dizi ve Film

Lisa Campton
27.09.2022 - 16:31

Entrikadan ve güç savaşlarından hoşlanıyorsanız sizi böyle alalım. Sarayların içindeki güç savaşlarının insanı derinden etkilediği dizi ve filmleri derledik. Keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Tudors (2007 - 2010)

1. The Tudors (2007 - 2010)

IMDb: 8.1

Sinirli yapısı, inatçı tavırları ve aşklarıyla İngiltere tarihine adını yazdıran VIII. Henry, tutkulu şkı Anne Boleyn sonrası içine düştüğü boşluğu sarayın güzel kadınlarından Jane Seymour ile gideriyor. Yaşı iyice ilerlediği için tahtın varisi olacak erkek bir evlat sahibi olmak her şeyden daha önemli. Fakat ülkenin atmosferi Henry'nin aşk maceralarını bekleyemeyecek kadar karışık; zira halk, Kral’a karşı isyan etme hazırlığında... Jonathan Ryhs Meyers’ı VIII. Henry olarak izlediğimiz The Tudors, İngiliz Kraliyet hanedanın entrikalarını, aşk oyunlarını ve politik çekişmelerini ekranlara taşıyor...

2. The Duchess (2008)

2. The Duchess (2008)

IMDb: 6.9

18. yüzyıl sonu, çok güzel ve büyüleyici Düşes Georgiana Cavendish, dönemin en etkileyici kadınıdır. Düşesliği güzelliği ve karizmasına borçludur. Ancak yanlış politik hareketler, savurganlık, açgözlülük, kumar ve yaşadığı aşk onun itibarını düşürmüştür. Kendinden yaşça büyük, Devonshire Dükü ile evlenir. Bu evlilikle Georgiana moda ekolü haline gelir. Aynı zamanda kurnaz bir politikacıdır da. Ama Georgiana hala evliliğinde bulamadığı aşkı umutsuzca aramaya devam eder.

3. The Crown (2016 - )

3. The Crown (2016 - )

IMDb: 8.7

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

4. Kraliçe Margot (1994)

4. Kraliçe Margot (1994)

IMDb: 7.4

1500'lü yılların Fransa topraklarında yaşanan acımasız olayları ve hanedanın taht oyunlarını konu alan film St. Bartholomew Katliamı'nın neden olduğu kaos ortamında geçiyor. Bu olayla birlikte kuvvetlenen mezhepler savaşı adeta bir kan gölüne neden olmaktadır. Sarayda dönen entrikalar ise bambaşka trajileri doğurur. Mezhepler arasında yaşanan savaşı durdurmak için dönemin çözüm yollarından birine başvurulur ve kralın kız kardeşi Margot de Valois, Hugenot kralı Henri de Navarre ile evlendirilir. Ancak bu olayların durulmasını sağlamayacak, dahası daha da alevlenmesine neden olacaktır. Tarihsel gerçekliklerden konusunu alan film, dönemin siyasi ve sosyal gerçekliklerini çarpıcı bir şekilde işlemekte

5. The Borgias (2011 - 2013)

5. The Borgias (2011 - 2013)

IMDb: 7.9

Hıristiyan dünyasının merkezinde, rönesans kadınlarının tam ortasında 1492'nin İtalya'sında büyük gücün sahibi papalık ailesi Borgia'ların ihanetle, hırsla, aşkla, şehvetle, savaşla, ölümle dolu hayatları.. Borgia Hanedanı’nın reisi Rodrigo Borgia’nın papalık tahtına çıkışı ve taht sürecini izlediğimiz dizi Macaristan'da çekiliyor ve karakterlerini de hikayesini de gerçek hayattan alıyor. Roma'yı yıllarca yöneten, tarihin en ilgi çeken ailelerinden biri olan Borgia'lar, bir tarihi drama ile televizyonlara konuk oluyor..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Royal Affair (2012)

6. Royal Affair (2012)

IMDb: 7.5

Danimarka kralı VII. Christian akli dengesi tam da yerinde olmayan, kafasına göre hareket eden, uçuk-kaçık bir karakterdedir. Asabidir, alkolü, fahişelerle eğlenmeyi ülke yönetiminden daha önemli görmektedir; zaten kendisine bağlı olan konseyde kralın tescilli deliliğini fırsat bilerek ülkeyi istediği gibi yönetmektedir. İngiltere prensesiyle politik çıkarlar için evlendirilir; Prenses Caroline ülkeye gelirken sanatçı bir ruhlu bir kral ile evlendiğini sanarken, karşısında hala büyümemiş bir çocuk bulur. Danışmanları tüm ülkede seçkin isimler arasından krala uygun doktor ararken, sıradan bir kasaba doktoru olan Friedrich Struensee çatlak kralın gözüne girer ve sadece kraliyet doktoru olmakla kalmaz kralın en iyi dostu, danışmanı olur. Bu süreçte de kralın çoktan gözden çıkarttığı, sıkıcı bulduğu Kraliçe Caroline ile de aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşur. Doktorun ve kraliçenin yaşadığı gizli aşk, bir ulusun da aydınlanmaya giden yoluna öncülük edecektir…

7. The King's Speech (2010)

7. The King's Speech (2010)

IMDb: 8.0

Film, babası V. George'un ölümünün ardından, Frederick Arthur George'un ağabeyi Edward'ın Amerikalı Wallis Simpson ile evlenmek için tahtı Albert Frederick Arthur George'a devretmesiyle başlıyor. Fakat tahta oturan yeni kralın önemli bir engeli vardır. Halka hitabet etmekte sorunlar yaşayan kral çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliğini yenmek zorundadır. Yeni kralın bu sorununu yenmesi ve onu kraliyet makamıne hazırlamak için Avustralyalı konuşma terapisti Lionel Logue devreye girer...

8. Reign (2013 - 2017)

8. Reign (2013 - 2017)

IMDb: 7.4

Kraliçe Mary'nin 15 yaşındayken Fransa'ya gidip Prens Francis ile evlenmesini anlatan dizinin başrollerinde Anna Popplewell ve Caitlin Stasey var.

9. Elizabeth: Altın Çağ (2007)

9. Elizabeth: Altın Çağ (2007)

IMDb: 6.8

Tarihin en meşhur kraliçelerinden olan 1.Elizabeth, kırk beş yıl boyunca tahtta kalarak ismini tarihe kazımıştır. Mary Stuart, İskoçya Kraliçesi olan kuzeni, kendisine eşlik eden İspanya Kralı Philip ile İngiliz tahtına konabilmek için türlü entrikalar çevirirler. Elizabeth bir tarafta imparatorluğu kollamaya çalışırken öteki tarafta da kendi gönlü ile savaşmaktadır. Denizci Raleigh, onun gönlünü çoktan çalmıştır. Sadık adamı Sir Francis Walsingham, kraliçeyi türlü komplo ihtimallerinden elinden geldiğince korumaya çalışmaktadır. Buna rağmen 1.Elizabeth oldukça zorlanacağı sınavlardan geçecektir.

10. Medici: Masters of Florence (2016 - 2019)

10. Medici: Masters of Florence (2016 - 2019)

IMDb: 7.9

Floransa’da 15. yüzyılın başlarında geçen Medici, Cosimo de’ Mecini’nin babasının ölümünün ardından yaşadıklarını konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The White Princess (2017)

11. The White Princess (2017)

IMDb: 7.5

Dizi Güllerin Savaşı bağlamında anlatılmaktadır ve İngiltere'deki uzun süren çekişmeli taht kavgası kapsamındaki kadınları konu alır. Dizinin konusu 1464 yılından başlar; hikâye meşru kralın kim olacağını ve York ile Lancaster ailelerinin arasıdaki yaman taht savaşını içerir.

12. Versailles (2015-2018)

12. Versailles (2015-2018)

IMDb: 7.9

David Wolstencroft ve Simon Mirren’in yaratıcısı olduğu “Versailles” Fransa’nın Kralı 14. Louis’yi konu alıyor. 1667 yılında Fransa’nın 28 yaşındaki güçlü kralı 14. Louis, dünyanın en büyük sarayı Versailles’in yapılmasına karar verir. Versailles Sarayı’nda yaşanan iktidar oyunları ve ilişkilerin anlatılacağı dizinide 114. Louis’i George Paul Blagden canlandırıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Stuart Bowman, Evan Williams, Elisa Lasowski, Joe Sheridan gibi isimler yer alıyor.

13. War & Peace (2016)

13. War & Peace (2016)

IMDb: 8.1

War & Peace, Napolyon'un en parlak dönemini yaşadığı sırada büyük bir çöküntü ile yüz yüze kalan beş büyük Rus ailenin hayatını konu alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Hiç ihtiyacımız yok canlısını yaşıyoruz güç ve entrikanın yaşandığı sarayı…

ömer

Taş gibi senaryo var elimizde tüm dizilerin birleşimi