Görüş Bildir
Haberler
Sizde O Kumaş Var mı Dersiniz? Bir Esporcunun Sahip Olması Gereken 7 Özellik

Sizde O Kumaş Var mı Dersiniz? Bir Esporcunun Sahip Olması Gereken 7 Özellik

Espor sektörü her geçen yıl büyüyor, bununla birlikte birçok oyunsever genç de profesyonel esporculuk fikrine ilgi duyuyor. Nihayetinde sevdiği oyunu oynayarak para kazanma, şöhrete ulaşma fikri çok cazip. Fakat bildiğimiz üzere esporcuların da belirli yeteneklere sahip olması lazım. Bu becerilerin bazılarından listemizde bahsettik. Bakalım sizde var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. El-göz koordinasyonu

1. El-göz koordinasyonu

Espor becerisi denince akla gelen ilk şey el-göz koordinasyonu olur herhalde. Motor-bilişsel yetenekleriniz yeteri kadar gelişmiş değilse dijital oyunlarda yeteince hızlı refleks göstermeniz, oyunla bir olmanız epey zorlaşır. Bu yüzden iyi bir esporcunun el-göz koordinasyonunun sağlam olması gerekir.

2.

3. İletişim

3. İletişim

Her alanda ihtiyaç duyduğumuz iletişim becerisi, özellikle de takımlı rekabetçi oyunlarda çok kritik bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Sonuçta takımınızla rahat bir şekilde iletişim kuramazsanız koordinasyonu sağlayamaz ve bir adım geriye düşersiniz. İletişim başlığı altında sabır, gerekiyorsa yabancı dil, sportmenlik gibi birçok farklı unsuru toplamamız mümkün.

4. Multitasking

4. Multitasking

Dijital oyunlardaki başarı sadece ekranda görünen, aktif olarak yönettiğimiz süreçle gerçekleşmiyor. Oyunu oynarken aynı zamanda harita veya mermi sayısı gibi birçok farklı değişkeni her an kontrol etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla multitasking, yani aynı anda çok iş yapabilme yetisi esporcular için oldukça önemli.

5. Stratejik zeka

5. Stratejik zeka

Multitasking yaparak oyunu takip ediyoruz, her şeyden haberimiz oluyor, ama bunları iyi bir şekilde kullanabilmek de gerekiyor. Dolayısıyla oynadığınız oyunun stratejilerine iyi hâkim olmanız, gerekirse içinde bulunduğunuz senaryolara uygun taktikler de geliştirmeniz gerekiyor. Zira iyi oyuncularla en iyi oyuncuları ayıran şey genellikle beceri veya refleks değil, zeka ve strateji oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oyun bilgisi

7. Odaklanma

7. Odaklanma

Rekabetçi dijital oyunlarda odağımızı kaybettiğimiz bir saniye bile oyuna mâl olabilecek anları kaçırmamıza sebep olabiliyor. Dolayısıyla esporcuların en azından oyun esnasında dikkat problemlerine sahip olmamaları, pürdikkat bir şekilde oyunu oynayıp takip edebilmeleri lazım.

8. Kararlılık

8. Kararlılık

Esporcular için kararlılık çok önemli, çünkü en sevdiğiniz oyunu oynamak size profesyonel düzeyde bu kadar eğlenceli gelmeyecek. Normalde stres atmak için oynadığınız oyunlar çok zevkli olabilir, evet, fakat profesyonel bir şekilde bu oyunu oynamak istiyorsanız saatlerce sıkıcı idmanlar yapmanız, ders çalışır gibi strateji çalışmanız gerekecek. Esporcu olmaya çalışmadan önce bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
13
10
7
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Bugün almaya niyetlendigim hazır sistemin ekran kartını bir iki saat daha araştırırayim derken stok bitmiş.. Sicayim bilgisayarını da oyununa da atom muhendi... Devamını Gör