Görüş Bildir
Haberler
Siviller Tahliye Edilecek: Rusya'dan Geçici Ateşkes Kararı

Siviller Tahliye Edilecek: Rusya'dan Geçici Ateşkes Kararı

Batuhan
07.03.2022 - 08:44

Ukrayna'nın Mariupol şehrine insani yardım götürecek ve oradan sivilleri tahliye edecek olan yaklaşık 30 otobüs, Zaporijya bölgesinde bekletiliyor. Dünkü insani koridor girişimleri başarısız olurken taraflar birbirini suçladı. Son olarak Moskova bugün saat 10.00 itibariyle birçok kentte insani koridorlar için saldırıları geçici olarak durduracağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna'nın Mariupol şehrine insani yardım götürecek ve oradan sivilleri tahliye edecek olan yaklaşık 30 otobüs, Zaporijya bölgesinde bekletiliyor.

"Rusya insani koridorun açılmasını engelledi"

"Rusya insani koridorun açılmasını engelledi"

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonundan Sorumlu Bakan İrina Vereşuk, Rusya’nın yine, çatışmaların sürdüğü Mariupol’da insanların tahliyesi için insani koridorun açılmasını engellediğini belirtti.

Vereşuk, yaptığı açıklamada, tarafların Mariupol'da tahliye koridorunu açma konusunda anlaştığını, ancak saldırılar nedeniyle tahliyenin yapılamadığını kaydetti.

Rusya’nın Mariupol'a gidecek insani yardım konvoyu ile oradan tahliyenin yapılması gereken yola yine ateş ettiğini belirten Vereşuk, 'İnsani koridorlar açmaya çalışıyoruz. Dün yine Mariupol’dan tahliye yapılması gerekiyordu. Rusya’nın hareketi hayal kırıklığı yaratıyor, insani koridorun açılmasını yine engellediler' dedi.

İnsani koridorlar nerelerde açılacak?

İnsani koridorlar nerelerde açılacak?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zeynep deniz

@onedio lütfen canlı blog yapmaya devam eder misiniz çok güzel ve açıklayıcıydı teşekkürler.

Damra Beydoğan

Yazık ediyorsunuz insanlara. Zelensky sen gerizekalı bir lidersin aptal adam halkını felakete sürükledin !! SEN KİMSİN RUSYAYA KAFA TUTUYORSUN !!??? Siviller... Devamını Gör

Eda Almohamad

Verilen kararlar tartışmaya açılabilir ama bi insanın hele ki ülkesi için savaşan insanın hakkında bu kadar pervasız konuşmamalısın.

tncdmrl

sarışın ve mavi gözlü olanlar gitsin yalnızca diye uyarmışlar mı halkı :D

Ukela

Geri kalanlardan kurtulmak içinde saç boyası ve lens dağıtırlar yakında.