Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş, Fenerbahçe'yle Puan Farkını Maç Fazlasıyla 8'e Çıkardı

Beşiktaş, Fenerbahçe'yle Puan Farkını Maç Fazlasıyla 8'e Çıkardı

Mustafa Boztepe
16.04.2016 - 17:47 Son Güncelleme: 16.04.2016 - 21:14

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında lider Beşiktaş, Sivasspor'a konuk oldu. Mario Gomez ve Oğuzhan Özyakup'un golleriyle Beşiktaş maçı 2-1 kazandı. Sivasspor'un golü ise 90+3'te Aatif'tan geldi. Bu galibiyetle siyah-beyazlılar puanını 69'a çıkardı ve Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkı maç fazlasıyla 8'e yükseltti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş: Devletin polisi polisliğini yapsın

Şenol Güneş: Devletin polisi polisliğini yapsın

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivasspor’u 2-1 ağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş’in yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde;

“Bundan sonra her maç zor. Rakimizin oyun olarak yükselen bir form grafiği vardı. İlk yarıda bize karşı da yüksek bir tempoyla oynadılar. Ancak oyunun hakimi bizdik. Ne yaptığını bilen takım görüntüsü çizdik. Son dakikalarda ağlarımızda gördüğümüz gole kadar başarılıydık. O gol ve Beck’in gördüğü sarı kart dışında bir hatamız olduğunu düşünmüyorum. Beck’in gördüğü kart gereksizdi. Saha dışına da dikkat etmek lazım, uyarıyorum. Şunu da söylemeliyim ki; hak etmediğimiz bir muamele gördük burada. Polislerimiz bizim için çok önemli ama giriş ve çıkışlarda bize yapılan çok çirkindi. Giriş ve çıkışlarda devamlı hakaretlere maruz kaldık. Temsilciye de söyledim ancak sadece bize sakin olmamızı söylediler. Devletin polisi polisliğini yapsın. Polisler kulüplerin çalışanı değildir. Futbol sahada oynanıyor. Hak eden kazansın. Kalan 5 maç oldukça zor olacak. Futbol sahada oynanıyor ve tekrar ediyorum saha dışına da azami dikkat etmemiz lazım.”

Mesut Bakkal'dan penaltı yorumu

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Cicinho’nun sakatlığına üzüldüklerini belirterek, “Çapraz bağlarında belki kopukluk var. O bizim için ağır darbe. O sakatlanınca hamlelerimiz zorlaştı.” dedi.

Emre’nin de sakatlanmasının ardından sadece Tanase değişikliğiyle hamle yapabildiklerini aktaran Bakkal, Beşiktaş’ın yetenekli oyuncuları olduğu için kalabalık orta sahayla maça çıktıklarını ancak bu kez de hücuma çıkmakta zorlandıklarını ifade etti.

Bakkal, şöyle devam etti:

“Gücümüzü de gördük. Nerede olduğumuz da gördük. Oyundan memnun değilim. Bu maçın oyununun bu olmaması lazım. Çok kaliteli ve yetenekli bir takıma karşı oynuyorsunuz. İyi sonuç almak istiyorduk. Beşiktaş’ın yetenekli oyuncuları bizim bu düşüncemize engel oldu. Beşiktaş’a yenildik. Yenilgiyi hazmetmek zor ama fazla takılıp kalmamak gerekiyor.”

Bir basın mensubunun Beşiktaş’ın çok az gol pozisyonu bulduğunu belirtmesi üzerine Bakkal, çok çalışarak bunu başardıklarını, rakiplerinin Avrupa’da topla öne doğru koşu yapabilen en iyi takımlardan olduğuna dikkati çekti.

Karşılaşmada Beşiktaş’ın kazandığı penaltının, “penaltı olmadığının” söylendiğini aktaran Bakkal, “Liderle bir maç oynadık, puana ihtiyacımız vardı, alamadık. Devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sporcope

  • Mario Gomez 22 gole ulaşarak, 96-97 sezonunda 22 gollü Oktay Derelioğlu’ndan bu yana ligde en çok gol atan Beşiktaşlı oyuncu oldu.

  • Sivasspor’un bu sezon yedi golle en golcü oyuncusu olan Aatıf Chahechoue, bu sezon ilk kez iki maç üst üste gol attı.

  • Son altı maçta dört gole katkı veren Oğuzhan Özyakup (iki gol iki asist), bu sezon toplamda 15'e ulaştı (sekiz gol yedi asist)

  • Kerim Frei bu sezon ligde 607 dakikada yedi gole katkı verdi (dört gol, üç asist). 87 dakikada bir gol katkısı yapıyor.

Medicana Sivasspor 1-2 Beşiktaş

Medicana Sivasspor 1-2 Beşiktaş

Topla oynama: %39 - %61

Pas yüzdesi: %71 - %81

Toplam şut: 9 - 4

İsabetli şut: 2 - 2

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. 

Maçtan galip ayrılan Beşiktaş puanını 69’a yükselterek maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 8 puan önüne geçti. 

Düşme hattındaki Sivasspor ise 24 puanla ligin 16. sırasında yer almaya devam etti. 

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 58. dakikada Mario Gomez ve 62. dakikada penaltıdan Oğuzhan Özyakup kaydetti. 

Sivasspor'un tek golü 90+3'te Aatif'tan geldi.

Beşiktaş’ın Alman golcüsü Mario Gomez, attığı bu golle birlikte ligde 22. gole ulaştı ve gol krallığında zirvedeki yerini korudu. Gomez, ligde 14 farklı takımın ağlarını havalandırdı. 

Ligin 30. haftasında Beşiktaş, Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak. Sivasspor ise Başakşehir ile mücadele edecek.

Öte yandan maçın 35. dakikasında sakatlanan Sivassporlu futbolcu Cicinho'nun çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yarı

11. dakikada Sosa'nın pasında topu göğsüyle kontrol eden Olcay'ın ceza alanı sağ çaprazından vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

20. dakikada sağdan gelişen Beşiktaş atağında son çizgiye inen Olcay'ın gönderdiği topa hareketlenen Kerim, altıpas civarında meşin yuvarlağı ıskalayınca mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi.

29. dakikada Burhan'ın sağdan ortasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Taouil'in etkisiz vuruşunda meşin yuvarlak, direğin yanından auta gitti.

39. dakikada Burhan'ın sağdan kullandığı kornerde defansın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Kone'nin ceza yayı civarından vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından farklı şekilde auta çıktı.

41. dakikada soldan ceza alanına giren Oğuzhan'ın son çizgiye inmeden ortasında altıpasa hareketlenen Gomez, istediği vuruşu yapamayınca net bir fırsattan yararlanamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

53. dakikada Sosa'nın ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta defansın arkasına hareketlenen Gomez'in kafa vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.

54. dakikada sağdan Burhan Eşer'in ceza alanına ortasında kale alanındaki Hasan Kabze'nin röveşata vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci Tolga kontrol etti.

58. dakikada Kerim'in defansın arkasına pasında topa hareketlenen Gomez'in ceza alanından vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

60. dakikada Gomez, İbrahim Öztürk ile ceza alanındaki ikili mücadelede yerde kalınca maçın hakemi Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. 62. dakikada penaltıyı kullanan Oğuzhan, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 0-2

85. dakikada sağdan topla ceza alanına giren Chahechouhe'nun çapraz pozisyondan vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 

90. dakikada ani gelişen Sivasspor atağında kaleciyle karşı karşıya kalan Burhan'ın vuruşunda son anda araya giren Delgado, topu kornere gönderdi.

90+3. dakikada sağdan ceza alanına giren Burhan'ın ortasında ön direğe hareketlenen Chahechouhe, düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 1-2

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın