Görüş Bildir
Haberler
Şırnak'ta Operasyonlar Mehter Marşı ile Başladı

Şırnak'ta Operasyonlar Mehter Marşı ile Başladı

Onedio Medya
14.03.2016 - 10:07 Son Güncelleme: 15.03.2016 - 12:30

Sokağa çıkma yasağının saat 23.00'dan itibaren uygulanmaya başlandığı Şırnak'ta güvenlik güçleri operasyona Mehter Marşı’yla başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın operasyon yapılacağı yönündeki açıklamasından sonra, sokağa çıkma yasağı beklentisi üzerine düne kadar, 2015 rakamlarına göre nüfusu 92.206 olan il merkezinde halkın bir bölümü kentten ayrılırken, kalanların büyük çoğunluğu da yasak kararının açıklanması üzerine kenti terk etmişti.

Yasağın ilan edilmesi ile birlikte çok sayıda kişi araçlarla; Cizre, Silopi ilçeleri başta olmak üzere Mardin, Siirt, Batman ve Mersin’e gitti. Bazı kişiler evlerindeki eşyalarını araçlara yükleyerek şehirden çıkarken, bazıları da eşyalarını bile almadan otobüslerle çevredeki il ve ilçelere gitmeye çalıştığı gözlendi. Kent merkezinde, dün sabah saatlerinde esnafın büyük bölümü iş yerlerini açmazken, yasak kararı ile birlikte iş yerlerini açan az sayıdaki vatandaşlar da kepenk indirerek kenti terk etti.

1 haftadan bu yana kent merkezine asker, tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapılıyordu

1 haftadan bu yana kent merkezine asker, tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapılıyordu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yasağın ardından zırhlı araçlardaki hoparlörlerden Mehter marşıyla başlayan operasyonlar kapsamında, kentin bazı mahallelerinde silah sesleri de yükseldi. Hendek ve barikatların bulunduğu Yeni, Bahçelievler, Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Gazipaşa ve Yeşilyurt mahallelerinden zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuldu. 

Yeşilyurt mahallesine hakim tepelerde konuşlanan tanklar da tespit edilen mahallelere top atışı yapmaya başladı. Kentin bir çok yerinde patlama ve silah sesleri duyulmaya başlandı.

Şırnak’ta 1 haftadan bu yana kent merkezine asker, tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapılıyordu. Yapılan sevkiyatlarla birlikte operasyon hazırlığı tamamlanmıştı. Çevredeki hakim tepelere tanklar konuşlandırılırken, birçok okul ve öğrenci yurduna da jandarma ve polis özel harekat timleri yerleştirildi. Şırnak’ta geçici köy korucuları dışındaki hemen herkesin kenti terk ettiği ifade edildi.

Kent merkezinde gece uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyona, bugün sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle ara verildi.

Şırnak’ta Yeşilyurt, Yeni, Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa ve Bahçelievler’de başlayan operasyon, sabah saatlerine kadar devam etti. Özellikle 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın bulunduğu Yeşilyurt mahallesindeki hendek ve barikatların imha edilmesi için gece saatlerinde top atışı yapıldı.

Şiddetli çatışmalar nedeniyle çok sayıda elektrik trafosu da hasar gördü. Bu yüzden, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Dicle, Gazipaşa ve Yeşilyurt mahallelerine elektrik verilemiyor.

Operasyona sis engeli

Operasyona sis engeli

Öte yandan sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde etkili olan sis nedeniyle operasyonlara ara verildi. Görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesine sebep olan sis nedeniyle sis dağılana kadar, top atışları da durduruldu. Arıca kent merkezinde kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için 1 market, 1 eczane ve 1 fırın açık tutuluyor.

Valilik sabah saatlerinde duyurmuştu

Valilik sabah saatlerinde duyurmuştu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak Valiliği tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada:

'14.03.2016 Pazartesi günü (Bugün) saat 23:00'den itibaren Şırnak İl Merkezinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için  5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.' denilmişti.

Yüksekova'da da operasyon başladı

Ajansların geçtiği bilgilere göre Yüksekova'da da hendek ve barikatların bulunduğu mahallelere güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Şırnak'ın yanı sıra Hakkari Yüksekova ve Mardin Nusaybin'de de PKK'ya yönelik operasyonların başlayacağını bildirmişti.

Yüksekova'da 13 Mart Pazar günü 22:00, Mardin Nusaybin de ise 14 Mart Pazartesi 00:00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Şırnak Valiliği, AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

HARİTADAN SİLİN ŞURALARI AMK YETER

Ahunaz

HADİ ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN!!!