Görüş Bildir
Haberler
Yüksekova ve Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağı

Yüksekova ve Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bugün saat 22.00'den itibaren; Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise 14 Mart saat 00.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada 'Artan terör olayları nedeniyle halkın can ve mal güvenliğinin, bozulan kamu düzeniyle asayiş ortamının yeniden sağlanması' amacıyla bu akşam saat 22:00 dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde;

İlimiz Yüksekova İlçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeni, huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Nusaybin'de de sokağa çıkma yasağı

Nusaybin'de de sokağa çıkma yasağı

Mardin Valiliği Nusaybin’de bugün saat 00.00 itibariyle sakağa çıkma yasağı ilan edileceğini duyurdu.

Mardin Valiliği'nin açıklaması şu şekilde:

“Basına ve Kamuoyuna Duyuru

İlimiz Nusaybin İlçe Merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca açılan, çukur, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi çerçevesinde,14 Mart 2016 günü saat 00.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Bu süre içerisinde uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesidir.

Bu amaçla yapılacak faaliyetler öncesinde gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştır.

Nusaybin’de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda, Nusaybin Kaymakamlığına veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri durumunda Valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır.

İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek olan kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda;

  • 112 acil sağlık hizmetlerimiz devam edecek, nöbetçi eczanemiz açık bulunacaktır.

  • Yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setleri temin edilmiştir.

  • Gebe, aşı takibi, kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza ilişkin tedbirler alınmıştır.

  • 112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmış ve iletişim altyapısı güçlendirilmiştir.

Daha önceden Nusaybin İlçemizden ve diğer ilçelerden ayrılan vatandaşlarımızın göç ettiği il merkezi ve ilçelerimizdeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaklaşık 6000 aileye 5.000.000 TL nakit, 2000 aileye barınma ve 2500 öğrenciye eğitim desteği sağlanmıştır. Bu desteklerinden ötürü STK’larımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu duyurumuz, teröristlerce kandırılmışların bir an önce barikatların arkasından çıkmaları ve evlerine, ailelerine, okullarına veya işlerinin başına dönmelerine yönelik bir çağrıdır.

Bu duyurumuz aynı zamanda ilçeyi bombalarla, çukur ve barikatlarla yaşanmaz hale getiren terörist unsurların, bir an önce teslim olmak ve kendilerini bekleyen kötü sondan kurtarmak için son çarelerini kullanmalarına yönelik bir ihtardır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

Mardin.govHakkari.gov

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Haydi Bismillah...Operasyonda yaklaşık 4-5 bin PÖH ve JÖH timi yer alıcak..Ayrıca kırsal ile bağlantının kesilmesi için de 2-3 bin asker kırsalın güvenliğini... Devamını Gör

Earthless

güzel bilgilendirme

deli-sabit

Gazanız mübarek olsun...

Yüksekova'nın temizlenmesi tahminimce uzun sürecek ben kendimi bildim bileli o bölge terör bölgesi.