Görüş Bildir
Haberler
Şırnak İdil'deki Öğretmenlere SMS ile Seminer Çağrısı

Şırnak İdil'deki Öğretmenlere SMS ile Seminer Çağrısı

ATKN
07.02.2016 - 17:04

Şırnak'ın İdil ilçesinde günlerden bu yana 'sokağa çıkma yasağı ilân edilecek' tartışması sürerken, ilçede görevli 1200 öğretmene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen SMS'lerle İstanbul'da düzenlenecek seminere katılma çağrısı yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA haberine göre, sömestr tatilinin Pazartesi sona ermesinden önce Şırnak'ın İdil ilçesinde görevli 1200 öğretmene İstanbul'da düzenlenecek eğitim seminerine katılmaları için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan SMS yoluyla çağrı gönderildi. Öğretmenlerin cep telefonlarından gönderilen SMS çağrısında, '08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet içi eğitim enstitüsünde düzenlenecek 2016000374 numaralı öğretmenlik uygulamaları seminerine katılmanız önem arz etmektedir. Bilgilerinize' denildi.

Sokağa çıkma yasağı mı ilân edilecek?

İdil'de görev yapan öğretmenlere bu çağrının gönderilmesi, Pazartesi gününden itibaren ilçedeki bazı mahallerde bulunan hendek ve barikatların temizlenmesi için sokağa çıkma yasağı ilân edileceği yorumlarını beraberinde getirdi.

Cizre ve Silopi'deki öğretmenlere de benzer SMS gönderilmişti

Cizre ve Silopi'deki öğretmenlere de benzer SMS gönderilmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın Cizre ve Silopi içlerinde 14 Aralık tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı öncesinde de benzer çağrılar gönderilmiş ve öğretmenlerin büyük kısmı iki ilçeden ayrılmıştı.

Sevkiyat devam ediyor

İlçede sokağa çıkma yasağı söylentileri nedeniyle yaklaşık 15 gün önce büyük göç görülürken özellikle öğretmen ile memurlar yanlarına aldıkları eşyalar ile ilçeden ayrılmıştı. İdil'e, bu hafta çok sayıda TIR ile mühimmat, yatak, ranza, jeneratör getirilerek Mehmet Âkif Ersoy İlköğretim Okulu, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarına taşındı. İlçede hendek ve barikatların bulunduğu bölgede bulunan İdil Anadolu Lisesi, Atatürk Okulu ve Cumhuriyet Okulu geçtiğimiz günlerde yakılarak büyük çapta hasar görmüştü.

İdil ilçesindeki Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde PKK'lı grupların kazdığı hendek ve barikatlar bulunurken, diğer üç mahallede barikat ve hendek olmadığı belirtildi. İlçede barikat ve hendeklerin bulunduğu iki mahalle sakinlerinin büyük kısmı da evlerine terk etti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
18
15
7
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Meryem Avcı

yani diyoki siz gidin burdan burdaki halkı siktir edin çoluk çocuk demeden terör temizliği altında analarını ağlatıcaz bunu anlamak için herhangibi bir siyas... Devamını Gör

tatlış penguen

ne semineriymiş merak ettim bak

asiye

2016000374 numaralı öğretmenlik uygulamaları semineri yazıyor. Amacı bakımından can güvenliği olabilirmiş habere göre.